Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Så var det dag 11

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tänker inte på cigaretter alls, är det normalt? Jag som rökt så kopiöst mycket. Ingen abstinens alls och det känns som att jag skulle kunna sluta med champixen, MEN det ska jag inte, det har jag läst att jag inte ska å då gör vi så.

Mitt "största" problem nu för tiden är att hitta en tändare, när kvällsmörkret kommer och jag vill tända ljus, så är det inga cigg ingen tändare...

Kommentarer

Ja det är nog så för det

Ja det är nog så för det har mycket att göra med inställningen. Du har ju en ganska sund grundinställning och själv har jag döpt champixen till min krockkudde = du har nu ju också en ;-)) så det lär nog vara helt ok med att inte sakna det elände som du vill lämna, alltså cig och rökning fy&blää:en i ditt liv.
Ajsan då, du sparade altså ingen? Men det finns bra ljuständare och så finns det långa tändstickor i handeln. Minns när jag själv i början av augusti vankade av och an i oro och skräck för att "tänk om jag hittar en tändare i fickan... i väskan... i den där väskan... i beautyboxen.... i nattdukslådan....". Ja alltså men så - Tadaa! Jag rätade på ryggen och började rota genom alla tänkbara och konstiga ställen som jag brukade lägga tändare. Som i handväskorna eller skolryggan skulle det alltid finnas minst en i reserv (man kan undra om alla tändartända cig bidrar til planetens temperaturhöjning). När jag sedan stolt höll upp en 3-liters fryspåse full med tändare och ringde min sambo och berättade att jag tänkte tejpa ihop den och så skulle den till tippen så säger han -Men inte alla väl? Nån kan ju vara bra att ha för att tända ljus med. -Jaha, och jag nu som tänkt så bra då? Men visst. han hade rätt. Påsen ligger kvar i hallen och numera så får alla som kommer in här och fortfarnade är rökare någon eller några tändare med sig. Det är inte många kvar nu ;-). Ska jag skicka en? Pepptankar till dig och grattis till 11 dagar. Nä vi röker inte! Kämpa-kram. /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se