Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

8 rökfria dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nikotinsuget är det inga problem med, champixen har fungerat jättebra men jag drömmer som aldrig förr, jag röker i sömnen, jag får svarta sopsäckar över huvudet som jag inte får bort vilket innebär att jag inte får luft, jag blir jagad av isbjörnar ( !!!) och inatt vaknade jag av att jag inte kunde få luft, satt och kippade efter andan och hade fullständig panik. Är det någon som känner igen sig? Men men det är 8:e dagen idag, det ska jag påminna mig om! Tralla la la!

Tack till er som finns där och stöttar! Jag behöver er och det är skönt att veta att ni finns! Tusen tack!

Kommentarer

Aj du, du har fått en av de

Aj du, du har fått en av de vanligaste biverkningarna av Champix. Sömnstörningar. Jag fick det också, hemska mardrömmar. Slutarökalinjen gav mig då rådet att ta kvällstabletten tidigt, vid 16-tiden. Då hinner den tillfälliga toppen av Champix normaliseras tills du ska sova. Lycka till!!

Hej Plupp, att du

Hej Plupp, att du fortfarande är rökfri tycker jag är årets bragd. Efter ditt inlägg den 7:e tänkte jag att nu går det åt skogen med musik.... Men vad starkt av dig att hålla emot och inte göra eländet värre genom att röka. Nu tror jag inte vilda elefanter kan få dig att röka mer. Det om något var väl ett kraftprov....Önskar dig jättelycka till och håller ett öga på dig :)). Många kramar Laureen

Jag glömde dina

Jag glömde dina mardrömmar. Vad glad för dom tänkte jag först - för det betyder att du sover. Jag sov inte de första månaderna och därmed drömde jag inte heller.... Men följ Millis råd så ska du se att det går bättre. Idag har jag (nästan) lika god sömn som innan jag slutade röka. Ha det igen. Laureen

Hej! Kände direkt igen mig

Hej!

Kände direkt igen mig när du nämnde drömeriet! I morse när jag vaknade reflekterade jag faktiskt över att jag de senaste dagarna har drömt jättemycket, och väldigt tydligt dessutom! Jag har mest drömt om personer i min närhet (inga mardrömmar) och dessutom kan jag lätt sova 10 timmar i sträck. Inte för att jag haft problem att sova innan jag slutade röka men just det här med drömmarna är en stor skillnad från förut. Vanligtvis när jag vaknade förr hade jag ett hum om vad jag drömt men nu är det väldigt tydligt och verkligt. Till saken hör att jag inte använder några läkemedel som champix utan bara nikotinplåster. Märkligt men angenämnt hittils =) Hoppas du blir av med mardrömmarna och får drömma om härliga saker istället snart!

Hej... använder inte

Hej...
använder inte champix men har haft och har fortfarande ibland mardrömmar och det är en härlig känsla att vakna upp och märka att det bara var en dröm...Tycker du är duktig som kämpar på..
Lycka till1

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se