Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 10

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Skit

Åkte dit i helgen. I fredags 3 cigaretter, i lördags 2 cigaretter och i söndags 2 cigaretter.
Vet ju att perioden med abstinens därmed förlängs men kunde ändå inte stå emot. Dagen idag har därmed börjat kämpigt, men är långt, långt ifrån att slänga in handduken (dvs att börja igen).

Har sett att många likt mig ibland "åker dit" men som på något sätt ändå kommer ur beroendet. Så skall det också bli för mig även om jag vet att utrymmet för ytterligare snedsteg i form av bloss har krympt rätt rejält. Kan ju inte hålla på att smygryka allt för länge. Risken till att bli riktig rökare lär ju öka då.

Annars är vädret här på västkusten riktigt höstlikt. Har inte den minsta lust att spendera tid utomhus. Blir att försöka göra det mysigt i soffan med en god bok istället. Håller just nu på med Stieg Larssons trilogi. Vet att jag är sent ute men bättre sent än aldrig. Var för några veckor sedan på en konferans som avslutades med att vi fick se ett avsnitt ur den första filmen som kommer på bio i februari, Män som hatar kvinnor.
Konferencieren frågade publiken (som var drygt 300 perosner) vilka som inte hade läst hans böcker. Jag tillsammans med tre (3!!) andra räckte upp handen. Det var nästan så jag skämdes.
Nu har jag ialla fall börjat och jag älskar varje rad jag läser.

// Mike

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se