Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 6 igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag tänkte att det kanske inte är abstinensen som långsamt försvinner, det kanske bara är så att man VÄNJER sig vid att ha abstinens. Man blir van av att hela tiden sukta efter något och att det är det man vänjer sig vid.

Jag tycker nämligen inte abstinensen har lagt sig nämnvärt efter snart 6 fulla dagar. Däremot börjar jag känna igen saknaden och kan jobba bort den känslan (den försvinner ju bort efter ett tag).

Kommer ihåg förra gången jag slutade (januari - april i år) att jag nog tyckte att det var rätt krångligt att komma över jag-känner-inget-nikotinsug-tröskeln.

har även idag suttit i möte och våndats. Riktigt, riktigt våndats. På bordet i konferansrummet hade någon (för att vi skulle hålla oss vakna) riktigt lassat i massor av Ahlgrens bilar. För att inte känna saknaden av nikotin så starkt i princip streckåt jag från den där skålen. När lunchen kom var skålen tom (jag hade nästan ensam tömt den) och jag var proppmätt. Orkade knappt äta upp min fria lunch.
Efter lunchen hade någon återigen fyllt upp den där skålen varpå jag fortsatte att sätta i mig de där bilarna.

Nu känner jag mig uppblåst. Förvisso inte längre sugen på nikotin men jag går omkring med en äckelkänsla inom mig (tror att jag stoppade i mig cirka 5 fulla påsar med bilar) och känner bara för ett spy.

Alltid ett sätt att få timmarna utan nikotin att gå. Måste bara ut och springa ikväll.

// Mike

Kommentarer

Jag har oxså gjort sådär,

Jag har oxså gjort sådär, men med all sorters mat, bara man har nått i munnen mår man bättre...

Nä jag vet inte heller om

Nä jag vet inte heller om nikotinsuget försvinner på det sättet som man kanske tänker sig. Jag brukat dock tänka att allt är ju bättre än att röka och allt man kan förlora på det. Att man är "lite" sugen och tycker att det känns som att man har ett sämre och tråkigare liv. ja det är väl sånt som man får leva med då ett tag. Kanske inte så uppmuntrande men för mig hjälper den tanken lite. Jag brukar tänka att det finns ju värre saker här i världen än att ha tråkigt och känna abstinens. Någon gång går det ju över, men det verkar ju vara mkt olika tid för olika människor. Kämpa på!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se