Dag 5 igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Sitter på möte hela dagen. Försöker och verkligen anstränger mig på det som sägs. Vill verkligen hänga med i resonemangen som förs. Vill vara aktiv, ställa frågor och verka intresserad.

Dock, gång efter annan kommer jag på mig själv att tankarna har gått iväg åt helt annat håll. Är fysiskt på plats men tankemässigt är jag någon annanstans. Längtar så intensivt tills dess att abstinensen försvinner.
Är så kluven. Suktar efter njutningen och avkopplingen lite nikotin skulle gett. Men vill inte ha gjort dessa nikotinfria dagar i onödan. Vet också att det blir lättare framgent.

Nix, det är bara att kämpa på. Försöka skratta med om det sägs något roligt, nicka instämmande om frågan om alla förstått kommer, se allvarlig och bekymrad ut om dystra siffror redovisas. Detta utan att för den skull vara med över huvud taget i vad som sägs.

Uhh, det är grymt viktigt att jag kommer över detta snabbt. Kan ju förlora jobbet annars.

// Mike

Kommentarer

Hej Såg att du varit

Hej
Såg att du varit superduktig på att sluta innan så varför skulle det inte gå den här gången?
Själv har jag min 4:e rökfria dag efter 27 års rökande och det är gör enkelt, jag äter champix och jag hade aldrig trott att det skulle gå så smärtfritt. Är faktiskt på strålande humör, visst känner jag lite lite röksug någon gång under dagen men det är så lite att jag knappt vill skriva om det. Tänkte bara att du ska veta, vilket du säkert i och för sig visste, det finns den enkla vägen också! Kämpa på du klarar det!

Det där känner jag igen:

Det där känner jag igen: att man sitter på ett möte och försöker se engegerad ut fast tankarna är lååångt borta. Men det hände även innan rökstopp. Jag önskar dig lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se