Dag 4 igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag förstår varför man drar sig att sluta. Abstinensen och saknaden gör ju jätteont. En nästan konstant "feel bad" känsla med en disharmoni starkare än vad många icke nikotinister förstår.

Nästan hela tiden går man med en saknad i kroppen. Hela tiden kommer man på sig att tänka "Nä just det, jag kan ju inte ta en cigarett efter mötet" "Ja jäklar, ingen rökpaus, det är bara att sitta och kolla på reklamen osv med irritation och argsinthet som följd.

Men ibland, så där mitt ibland alla dessa tankar, känns det nästan obeskrivligt bra och man får en underbar känsla att fy fasen vad gott det skall bli att inte vara nikotinberoende. Fy fasen vad gott. Tyvärr försvinner den lite för snabbt men den ger ändå mod att fortsätta lidandet.

Längtar dock redan nu tillbaks till sängen och få sova bort några timmar av saknaden och alla göra ont känslor.

// Mike

Kommentarer

Hej Mike I början hade jag

Hej Mike
I början hade jag de känslor som du beskriver ofta. Numera efter 18 dagars rökfrihet så går det bättre. Någon skrev till mig att jag måste tänka positivt - räkna timmar - dagar jag varit rökfri. Det är inte lätt - jag vet om någon. Det blir i alla fall lättare ju längre tiden går. Håller tummarna för dig!
/Gurkan

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se