Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 3 igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Sedan förra blogginlägget i april har jag varit en rökare. Kunde inte motstå utan åkte dit igen. Varje cigarett därefter har jag haft dåligt samvete. Allt jag hade uppnått. Allt jag hade skrivit om och fått beröm för (genom denna sida) var raserat och jag har skämts som bara den.

Har väntat på dagen jag skulle återuppta det rökfria. I fredags kom den då. Allt känndes perfekt och jag bestämde mig för att köra (igen).

Vet sedan tidigare att de första dagarna är värst. Så har helgen också varit. Har haft mycket kort stubin och glädjeämnena har varit få. Såg på den nya Bondfilmen i går men satt bara och tänkte på hur illa jag mådde och vad jobbigt det är med abstinens.

Det är bara att bita ihop och försöka få vardagen att något så där gå ihop. Men just nu är det väldigt, väldigt segt.

Kul ändå att se så många nya namn. Vet att förra gången jag var med så fick man så otroligt mycket hjälp av att läsa om andras vedermödor och ibland få en positiv kommentar.

Mamma Jane, Lotta, Lena, Fialill och alla övriga. Hoppas att det gått bra för er.

// Mike

Kommentarer

Hej. ja jag är en av de

Hej. ja jag är en av de nya, och jag håller med dig; denna sida är nästan oumbärlig. det jag tänkte på gällande ditt inlägg är att jag är övertygad om att jag aldrig hade klarat det som jag nu har gjort (5 veckor och 3 dagar) om jag inte hade misslyckats ett antal gånger. det är för mig genom misslyckadena som man lär sig hur man själv fungerar. man märker vilka fällor man lättast faller för, och vilka argument man använder när abstinensen är stor. så misslyckadena gör oss alla förhoppningsvis mer förberedda för att lyckas nästa gång!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se