Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

LAUREEN OCH MILLIS GRATTIS 200 DAGAR 30/10

Grattis tjejer som har klarat 200 dagar utan cigaretter. Jag missade 6 månaders festen med skumpan och snittarna och är orolig att jag skall missa imorgon också. Jag hoppas att allt är bra med er och att du Millis har klarat av allt med champix och fortfarande är rökfri. Jag vill också tacka er för allt stöd under vår slutaröka tid och jag tror att ni också känner att detta vill jag inte gå igenom en gång till.
Jag har det ganska bra och skall in på sjukhuset för en operation och få en ny höftkula nu i november. Det ska bli skönt att kunna jobba i trädgården till våren och kunna plocka både ogräs och svamp etc utan att få så ont i höften.
Ett stort Grattis till er på er 200 rökfria dag, Kramar från Monica

Kommentarer

Gulle dej Monica!!! Tack så

Gulle dej Monica!!! Tack så jättemycket för grattiset, och ja, jag är rökfri, och har varit det nu i 199 dagar, och kommer att vara det i resten av mitt liv. Finns inte tillräckligt med elefanter för att få mig att börja igen..:).

Just i kväll har jag lite svårt att skriva, har nämligen varit och "gjort naglarna" som det heter nuförtiden. De är så tjusiga men inte lika lätt att trycka på tangenterna med. Nåt måste man ju göra med rökpengarna.....
därifrån gick jag direkt till fotvården så nu har jag fina fötter och röda tånaglar inför semestern på lördag.

Jag kan få fullständigt glädjefnatt när jag tänker på alla insparade pengar. för att inte tala om tiden. Jag tror ibland att jag räknar fel, men om man rökt 15 om dagen i ca 5 minuter per styck blir det 1 timme och en kvart per dag i röktid och så multiplicerar man detta med 200 dagar då BLIR DET 250 TIMMAR.
Jag fattar inte att jag hann med.... men å andra sidan är jag så supereffektiv nu. Det tog ungefär ett halvår sen sa det plopp och ut kom "nya" Laureen, som gör listor på viktiga arbetsuppgifter kl 06.30 vid frukosten och som är klar med dom vid 16.00 tiden på eftermiddagen. Känns så himla bra. När jag väl gått ner mina 6 kilon kommer jag dessutom att vara skitsnygg.... (för en dam i min ålder dvs.)...nog om mig och mitt över till dig.

Kul att se att du också mår bra, läste detta om din höftkula någon annanstans och det är ju fantastiskt att de har lite reservdelar att sätta in när det behövs. Då kanske du också ska springa tjejmilen nästa år??? ja, du Monica, du var den första som svarade mig på mitt allra första anrop här på bloggen, så du kan vara med och ta åt dig äran av att jag klarat 200 dagar.. INGEN BLOGG INGEN RÖKFRI LAUREEN. Så enkelt är det.

Måste också bara berätta för dig lite om min nya kelgris, Måns, den lille katten som kom för två månader sen, och som var en liten "rävunge". Idag är Måns en liten lejonkung Simba....som skulle platsa i landslaget vad det gäller att dribbla bollar, börjar bli lite rund och go, och vi har varit hos vetten idag för sista sprutan, och jag överdriver inte om jag säger att han tycker INTE det är kul. Men det är ett charmtroll av stora mått. Nu när vi ska på semester ska han bo på pensionat utanför Halmstad, ägarinnan sa att det var två flickor där i samma ålder som han skulle kunna ha lite kul med..... tur att det är stängsel emellan annars blir det väl en massa kattbarnbarn, och det var väl inte riktigt vad vi tänkt.

Än en gång tack för ditt grattis och jättemånga kramar från Laureen

Tusen tack fför dina

Tusen tack fför dina gratulationer. Jag är fortfarande en ickerökare och ska så förbli. Det gick bra att trappa ner Champix, jag var faktiskt nervös över detta. Numera tänker jag inte ens på cig. Blir bara förvånad när jag ser någon röka på stan, vet dom inte hur farligt det är?
Jaså du ska få en ny höftkula. Hoppas innerligt att du inte får så mycket värk efter ingreppet. Men dom brukar ha bra grejer i dom där plastpåsarna som hänger över sängarna! Jag tillbringade en vecka på neurointensiven för några år sedan. Ingen värk, jag bara svävade, kommer inte i håg mycket från den veckan. Jag har också en reservdel, en bit gortex som fungerar som blodkärl i skallen. Fiffigt, va!
Jag har haft besök i helgen av mina små barnbarn + föräldrarna. Så jag har läst sagor, matat fåglar, pussats och kramats. ja, mått bra.
Min kattunge växer också. Men hon är Sveriges fulaste katt!! Säkert! Hon är låååång, mager, långa ben, litet huvud, stora mussepiggöron. Men ett underbart temperament, gosar och kelar och busar. Hennes pojkvän Tiger Woods, grannens katt ska bo här i helgen när husse ska ut i skogarna och skjuta en massa älg. Hoppas han inte är så pilsk den här gången, alltså Tiger. Ha det så bra, och tack för allt stöd. Kram/millis

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se