Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

feeling good!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Steg upp imorse efter en natt i helvetet. Har knappt sovit i natt, bara vaknat om och om igen för att inse "just det, jag har ju slutat... FAN!" Framåt 4 tiden så somnade jag äntligen efter att jag tagit en sugtablett. Kl 6 steg jag upp och gjorde sonen klar för dagis och mig själv för avresa till skolan. Tog inget nikotinläkem. alls. Gick ganska bra, blev lite yr och impulsaggressiv emellanåt, men visade ingenting för min son utan höll allt inombords och kom fram till tåget.

Köpte en kopp kaffe, för övrigt är inte kaffe vidare gott längre, känns mest som ett tvång det med nu, annars får man förskräcklig huvudvärk, hmm ett senare beroende att ta tag i! =)

Väl i skolan (fortfarande inga läkemedel) så satte jag mig i den enorma föreläsningssalen och hamnade bredvid en kille som verkligen inte kunde sitta still i 5 sekunder. Han armbågade mig lätt, av misstag ett par ggr och jag hade lust att ge honom en armbåde högst medvetet och ondskefullt i sidan på honom igengäld. Jag avstod detta då jag inser att det är jag som är rubbad tillföljd av mina abstinenser!

I pausen gav jag upp, förläsningen var tråkig och jag var arg. Gick till en ledig dator och tog en sugtablett och påbörjade denna skrift.

Är lite nojjig över att jag ska gå upp i vikt... Är inte smal som det är, men heller ingen elefant, blir det dock om jag går upp mer.

Gud vad jag längtar till den dagen då nikotin inte är en del av mitt liv mer! Tänk att aldrig behöva oroa sig för om nikotinet är kvarglömt hemma, eller ta bilen för att panikhandla i den enda öppna statoilmacken som just då råkar ligga på ett avstånd av 10 mil. Eller fundera på om man ska få en stroke som har ihjäl en när man är 55 år.

Ses imorgon!

Kommentarer

Aj då, inte kul att ha

Aj då, inte kul att ha sådana nätter nu när du verkligen behöver din sömn.
Ang vikten så kan man ju alltid använda röksuget som ett skäl till att träna, gå ut och springa så fort man kan eller dansa järnet till världens fånigaste musik till suget släpper! :) Nä, skämt åsido, visst kanske du går upp 2-3 kg men det kommer att jämna ut sig så småning om, tänk på att din kropp försöker att balansera tillbaka din ämnesomsättning + andra hormoner, till det normala och det kommer gå över.
Fortsätt att kämpa, du är jätte duktig ju!! :)

Hej Hjälper det inte om du

Hej
Hjälper det inte om du använder tex sug tabletter som man ska göra. Dvs mellan 9 och 15 per dag. Då slipper du ju sugen efter en cigg och har bara vanan av att ha en cigg att kämpa med.

Jag använde plåste första veckan men nu har jag bara sugtabletter och jag har nästan inget sug alls efter en cigg och mitt humör är bra.

Jag tycker inte du ska behöva lida i onödan om det kan hjälpa om du tillför nikotin hela tiden. Den första perioden i alla fall.
Visst ska man trappa ner på det också senare. Men då har du kommit ifrån vanan.

Lycka till

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se