Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Starkt sug efter en månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har varit rökfri i 30 dagar nu.. Har tagit ett glas vin nu och suget kommer.. Inte druckit alkohol sen jag slutade. Imorgon ska jag ut och är så otrolig att jag ska röka!! Har 2 paket hemma som är sen jag rökte. Känns dumt att slänga för vill ändå kunna se det och överkomma det på riktigt. Men nu är det riktigt svårt. Överväger att ta 1 cigg.. Trodde aldrig jag skulle påverkas så mycket av att sluta för trodde inte jag va så beroende.... Hjälp

Kommentarer

Grattis till 30 dagar utan

Grattis till 30 dagar utan cigg - bra jobbat! Tror inte att det är nån bra idé att ha cigg hemma, det blir lätt en cigg o sen en till...
Speciellt om du ska gå ut o festa, vilket kanske inte heller är en jättebra idé om du nu är lite osäker på ditt slutaröka-beslut. Att sluta röka är en process som tar tid o tålamod! Håll i o håll ut! Nolltolerans!
Lycka till!
/nu

Hej! Stort grattis till en

Hej!
Stort grattis till en rökfri månad.
Du har jobbat hårt och bra kämpat..Stressar inte dig,(helst att man ska inte ha hemma några cigg)..Men bara låt din vilja avgöra det om hur ska du göra med cigaretter som du har kvar hemma.Eller kan finnas också en affär i närheten som säljer tobak(det är samma).Du kommer att klara dig.Det ska gå över.
Du klarade dig utmärkt,fortsätt så och håll dig för alltid vid nolltolerans(Sugen man är men ändå stolt rökfri )
Kämpa vidare,lycka till.

Bra jobbat! Jag har också

Bra jobbat!
Jag har också varit rökfri i en månad nu och jag har inte vågat dricka något än.
Hade jag haft cigg hemma,som du har, hade jag inte klarat av att låta bli dem när suget sätter in. Slängde allt när jag slutade. På det sättet hinner jag komma till "sans" igen innan jag tar på jackan för att gå och köpa.

Mitt råd är - släng ciggen (spola vatten på dem så att de inte går att röka). Onödigt att ha en sådan frestelse hemma, du överväger ju att ta "bara 1 cigg". Vilket skulle vara ett bakslag. Då återgår kroppen till nikotinberoendet och du måste starta om igen.
Framför allt om du ska ut imorgon, så är det bra att inte ha cigg alltför lätt tillgängligt.

Du är stark! Du mår bra av att inte röka! Heja dig och heja oss!
Hoppas att du får roligt imorgon.
/Marvel

Hoppas allt gick bra för dej

Hoppas allt gick bra för dej fast du var på fest. Konstigt nog i mitt fall så är jag den som MINST rökar av mina vänner när vi är ute. Jag trodde från början att det skulle vara ett jätteproblem för mej, men jag klarar mej galant. Jag behöver inte röka alls knappt. Går jag ut så är det oftast för att någon vill ha sällskap. Klarar mej alltså bättre på fest än vardag. Lycka till :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se