Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ingen återvändo

Nu känner jag att the bortom is nådd, men hur fasen detta ska gå till vet jag inte. Jag vill fortfarande sluta röka och har skrivit otaliga ggr om detta härinne. Nu fick jag besöka Närhälsan i går igen pga lungorna och andnöd. Betapred och Doxyferm igen. Skoven kommer oftare i min KOL och jag är livrädd. Klarar inte att sluta tvärt och har Zybanen jag kan börja med men orken att ta tag i skiten har varit outhärdlig. Nu finns det flera som tänker att har man rätta viljan så klarar man det, men det är faktiskt inte helt sant då man kan jämföra det med vilket drogberoende som helst och som också är konstaterat numera. Jag VERKLIGEN VILL!! Skulle nog behöva ett utskrivet nedtrappningsschema av någon läkare att följa på en längre tid. Gör man det själv så är det nog lättare att falla tillbaka fort tänker jag.

Kommentarer

Gizze! Jag tror att det är

Gizze!
Jag tror att det är dags för dig att kasta dina cigg nu... Att trappa ner är nog ingen bra idé - du har provat det förut! Hälsan är viktigare! Och du vill ju så gärna - just do it!
Det kan ju bara bli bättre... Välj det hjälpmedel du tror mest på o bestäm dig!!!
Jag gjorde precis så - har idag kommit till 4 månader, det är "bara" att bita ihop. Vissa dagar känns det helt ok o andra mindre bra, men det går!!!
Heja oss alla!
/nu

Ja förmodligen har du helt

Ja förmodligen har du helt rätt. Vad duktig du är som fixat att sluta. Detta är snart det enda jag tänker på hela min vakna tid. Hur jag ska gå tillväga etc. Har ju haft uppehåll förut fast längesedan nu. Jag bara ska och.måste fixa det på något vis. När jag också tänker på det extra mycket eller rökt mer än jag brukar kan jag nästan panikröka lite i stället. Annars röker jag inte ett paket om dagen och har aldrig gjort, men däremot har jag rökt sedan mellanstadiet, och nu är jag 57 år. Det är MÅNGA år det...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se