Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

23 dagar - det går sakta framåt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ok, så nu har det gått 23 dagar utan cigaretter eller nikotinhjälpmedel.
Känns som 8 veckor, trots att tiden de senaste dagarna har återgått till att gå normalt, istället för att sega sig fram som en snigel på valium som den gjorde de första veckorna.

Det känns hela tiden lite bättre.
Jag saknar dock fortfarande känslan av att få en "belöning" (dvs ciggen) så fort jag har avslutat något. Men jag ser det som en vana som jag ska vänja mig av med. Och för varje gång jag gör något utan att röka efteråt (städar huset, skriver ett jobbigt mejl, betalar räkningar, ja ni vet säkert, alla vardagliga situationer där man säger till sig själv "när jag är klar med detta ska jag ta en cigg") så vänjer jag mig av vid att tänka att jag ska röka i just den situationen.

Jag tänker t ex inte ens på att röka när jag dricker kaffe längre. Vinst!

Ni som har läst mina andra loggar vet att jag har haft pms-liknande besvär dvs humörsvängningar och gråt-attacker samt ett nästan psykotiskt sug efter godis. Allt på grund av röksug/abstinens.
Igår blev det riktigt livat när jag faktiskt fick PMS på riktigt.... :D
Gick igenom hela repertoaren av gråt, ilske-attacker, utskällningar av stackars sambo och allmänt surande. Samtidigt. Som sagt, det var livat. Tur att jag hade godis i alla fall.

Men annars känns det faktiskt ganska bra.
Har dock inte vågat dricka något alkoholhaltigt än. Men tänkte testa till helgen.

Ha det gott alla, kämpa på!
Vi klarar det här.

Kommentarer

Hej! Bra

Hej!
Bra jobbat.
Viktigt(också) när man slutar röka att veta /läsa/googla/om belöningssytem och hur beroendet styrs av hjärnans belöningssytem.
Kämpa på och lycka till.

Bra jobbat verkligen!Har

Bra jobbat verkligen!Har färre dagar än du, men jag vågade inte heller ta mitt fredags vin. Ska det bli ngn form av helg mys blir det nikotin tugg i högsta hugg,

Tack för tipset, viljans

Tack för tipset, viljans triumf, har läst på om det nu, väldigt intressant.
Tessi, jag drack faktiskt inte i helgen, vågade inte eftersom jag redan hade en dålig dag med mer röksug än vanligt. Satsar på nästa helg :)

Tack för kommentar på min

Tack för kommentar på min sida!
Heja dig o lycka till - vi håller på nolltolerans!
/nu

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se