Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

De längsta 14 timmarna i mitt liv...

Igår rökte jag 12 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har Nikotin tuggummi som hjälp, har tuggat 2......på 14 timmar...Fyllde 46 år här om dagen. Blir så rädd när jag tänker på alla som drabbas av cancer, blir rädd och arg när jag tänker på att mitt liv blir kortare av varje cigarett....om jag får barn-barn - ska jag inte få träffa dem? Det finns så mycket jag vill göra och uppleva, hinna med...tankarna har gått i ett de senaste månaderna. jag började röka när jag var 13 år. 13 år!! Man kanske inte rökte med samma intensitet, men ändå. Mitt beroende skapades för 32 år sedan, och hur lättfångad jag var. Har bara haft uppehåll under graviditeter och sedan alltid börjat igen.
De senaste månaderna har jag haft problem med mycket hosta och astmaliknande symptom på morgnarna - man blir ju riktigt rädd.
Den här gången har jag gjort en djupdykning i beroendet, varför är just jag beroende? vilka är mina triggers? Hur började allt. Vilken cigarett på dagen är svårast att låta bli? ( för mig - frukost cigaretten med kaffet), efter maten, till vinglaset, telefonsamtaet, när jag är ledsen eller upprörd, men ocksp när jag är uppe i varv, jobb etc.
Skönt att läsa om att andra tycker att tiden kryper fram, att livet tycks så trist utan cigaretter, att det inte bara är jag..
Fast man innerst inne VET att det är så farligt att röka - gillar jag att röka. JA- jag gillar att röka, jag erkänner, gott, trevligt, och en social stödpinne. Men nu får det fasen vara nog. Jag vågar inte längre, och har påbörjat min resa mot ett rökfritt liv. Såg mig själv på bild också för ngn vecka sedan, rynkig och ohälsosam, riktigt skämmigt att en vuxen intelligent människa låter sig styras av ett beroende. Lite pinsamt faktiskt.
Den här gången ska det bara gå!

Kommentarer

Grattis till ett bra

Grattis till ett bra beslut!
Det är inte lätt, kolla runt i loggarna - det finns mycket kunskap o mycket erfarenheter här att läsa... Själv har jag kommit till lite drygt 110 dagar med ett fusk, rökte en (meningslös) cigg. Annars är min inställning nolltolerans, det är enda sättet! Det är bara att bita ihop, vara envis o kämpa på... Det känns trist emellanåt, nånting fattas o ger ganska mycket stress men också stunder när allt känns ok!!!
Håll ut o tugga på om det passar dig, jag använder just nu nikotintabletter men har provat på alla receptfria medel...
Lycka till!
/nu

Har också rökt sedan jag var

Har också rökt sedan jag var 13 år. Är 44 år nu.
Slutade för 23 dagar sedan, utan nikotinhjälpmedel. Första 2 veckorna var väldigt, väldigt jobbiga (trots att jag bara brukade röka mindre än 10 cigg om dagen) .
Sedan började det bli bättre
Känns fortfarande konstigt, men tiden har i alla fall slutat sega sig fram och jag tänker inte längre på cigg hela tiden.
Så håll ut, efter 3 veckor känner du skillnaden. Just nu känns det bara positivt, faktiskt.
Tänk gärna på det som att bryta en vana. Det tar tid, men det går.
Lycka till!
Jag hejar på dig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se