Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Förresten....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Kanske borde tillägga till texten nedan att jag kanske har varit rökfri i två veckor, men jag har mått så dåligt att tiden verkligen har SLÄPAT sig fram. Det känns som att det har gått minst 4-5 veckor sedan jag slutade.
Någon annan som känner samma, dvs att tiden går fruktansvärt långsamt de första veckorna efter rökstopp?

Kommentarer

Förstår precis hur du känner

Förstår precis hur du känner + att man blir så rastlös och då går tiden ÄNNU saktare. Försök skaffa en annan vana, som ersätter rökningen. Vet att det är lättare sqgt än gjort, annars hade jag varit rökfri för länge sedan.
Jag trillade dit igen! Åkte iväg över helgen. En öl på fred och en tjej stod och rökte. Mina ben gick automatiskt dit!! Lörd likadant!! Sönd köpte jag ett paket på hemvägen. SÅÅÅ DUMT!! Promblem med maten gör också att det är lättare att ta en cigg än att äta.
Cirkelträningen var såå tung idag och det blev ytterligare en besvikelse. Försökt hålla mig sysselsatt och är helt färdig nu! Du är duktig som klarat det utan hjälpmedel. Förstör inte det du byggt upp, som jag gjort!!
Tog sista ciggen för en stund sedan, så nu får jag väl börja från noll igen. Champix verkar funka dåligt denna gången och jag får ju inget samtalsstöd. Börjar stresskola på torsd. Ytterligare ett halmstrå att gripa efter. Det ingår mediYoga och jag hoppas det funkar för mig. Vill inte bli besviken igen.
Kämpa på! Du har det i dig och har mycket bättre karaktär än mig, men så har jag ju för tillfället några fler demoner att brottas med.

Hej! Håller med dig om att

Hej!
Håller med dig om att tiden går långsamt speciellt i början av rökstoppet - men tro det eller ej - så småningom rullar dagarna på... Jag går in o kollar antalet dagar varje dag, räknar lite på hur många cigg jag inte rökt, hur mycket pengar jag inte rökt upp mm. Men behovet börjar minska, gör det mest bara för att... Kanske det betyder att behovet blir annorlunda, allt känns ganska grått o trist, skulle behöva något annat att muntra upp mig med. Tips mottages tacksamt!
/nu

Men heja dig o heja mig o

Men heja dig o heja mig o heja alla oss som kämpar på! Nu ska vi klara detta!

/nu - igen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se