Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Fortsättning följer..........

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Köpte inga cigg när jag handlade, men grät hela vägen hem!!! Dels p g a röksuget, dels p g a att jag inte kan bestämma vad jag vill göra i helgen. Ska ju bli fint brittsommarväder och tänkte åka iväg med min husbil, men självförtroendet är lågt. Var i väg 2 veckor i juni runt Vättern, 2 veckor i juli norra Värmland och 2 veckor i augusti södra Norge, men det är väldigt ensamt att åka ensam!!!! Alla sitter och häckar parvis i sina husbilar och det flesta verkar vara asociala!!
Innan avfärd ska det bäddas, tankas färskvatten och fyllas på med mat m m och just nu känns det som att bestiga Mount Everest. Hur kan man vilja göra något, men inte ha lust till det?! Resonerar som så att om jag tvingar mig iväg med låga förväntningar kan det ju inte bli annat än trevligt!! Eller?! Har man höga förväntningar är ju risken större att man blir besviken!!

Tvingade mig till att göra mina sjukgymnastikövningar när jag fick packat in maten jag köpt och tvingade mig sedan till en långpromenad före lunch. Fortf röksugen, men kan ju inte ringa slutarökalinjen varje gång jag blir röksugen!! Dessutom är de inte där på helgerna, då jag behöver dem mest. Det är därför jag försöker skriva av mig här, även om det inte är något som blir läst av någon, men jag förstår att några hittat mig i alla fall. Tack!

Går på nån typ av autopilot och känner att jag inte riktigt har kontakt med verkligheten. Skäms jättemycket över att ha dessa i-lands-problem, när jag i själva verket har det väldigt bra och egentligen väldigt tacksam för väldigt mycket! Varför har de negativa tankarna så lätt att ta över de positiva?!

Efter lunch bestämde jag mig, mot bättre vetande, för att fixa i ordning husbilen inför resa imorgon. Mest för att hålla mig sysselsatt och försöka tänka på annat än ciggs!
Fick bäddat och fyllt på färskvatten m m, men DÅ kom jag på att det är ju fredagen den 13e imorgon! Även om jag inte tror på skrock, gör mitt dåliga självförtroende att känns lite som att utmana ödet!!!
Ska ändå jobba på att komma iväg imorgon!! Rädd att jag kanske ångrar mig annars!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se