Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Mer röklust än mastlust!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Kom ju iväg till cirkelträningen igår. 10 min prom till bussen, 15 min prom fr buss till träning och 25 min prom fr buss till hemmet. Röksugen, så jag nästan letade fimpar!!! USCH!! Är väl belöningscentrat som spökar, men köpte inga cigaretter på hemvägen. Varför tog jag första bussen hem? Varför stannade jag inte och var social? Har ju inget annat för mig!!
Är rastlös och svårt för att ta beslut. I a f rätt beslut!! Hemma vill jag åka iväg och hitta på något, men gör jag det, så vill jag snart hem igen!
Jag som varit van vid att ha många bollar i lusten och ta snabba beslut, kan knappt bestämma mig för vad jag skall göra först om det är två saker.

Tvingade i mig en omelett till lunch och tog sedan en timmespromenad med stavarna. Går nästan tills jag stupar!! Nikotinet ökar ämnesomsättningen med 10% har jag läst och det är ju vanligt att folk går upp i vikt vid rökstopp, p g a ökat godisätande. Jag äter inga sötsaker utan kan ta en näve jordnötter på kvällen och är det något jag inte behöver just nu, så är det en viktökning!!
Det sägs att promenader och träning frigör endorfiner som ökar välbefinnandet, men mina endorfiner måste tagit slut! Jag har mer tårar än endorfiner!!! Självförtroendet är helt i botten!! Känns som jag har förlorat identiteten! Iinte längre sambo och inte heller rökare. Jag är bara kort och gott – ”ingen”. Lever ett helt annat liv än förut, men är det ett liv som jag vill leva?!

Försöker inte bara vänja mig vid bussåkandet, utan även att ta hand om svettiga träningskläder och blöt handduk!! Saknar lust att göra saker. Allt jag gör får jag tvinga mig till, men hur mycket beror på rökstoppet och hur mycket beror på annat?!
Går på ren och skär vilja! Och envishet! På gott och ont!!

Imorse vaknade jag lite ledsen och nu är jag ganska röksugen. Ska åka och handla strax. Hoppas jag kan motstå begäret att köpa cigg!!!

Kommentarer

Bra jobbat av dig! Kämpa på

Bra jobbat av dig! Kämpa på bara och ge inte upp! När det känns som att man är nere i botten så finns det bara en väg och det är uppåt. Ring sluta-röka-linjen om du behöver prata med nån. Skriv här dagligen även om det är liten aktivitet annars. Det lindrar att få skriva av sig. Lycka till och kram :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se