Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Syndat!!

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack nuelleraldrig för tips och råd.
Ja, då var det kört! Träffade folk igår, varav en rökte och jag ramlade dit. Fick en cigg, kändes bra! I 5 minuter!!! Sedan fick jag stora skuldkänslor igen!! Får ju ingen samtalshjälp i samband med Champix denna gången och det står ju som villkor till tabletterna!! istället har jag själv sökt mig olika vägar och har bl a kontakt med en underbar tjej här på sluta-röka-linjen, sedan några veckor tillbaka. Hon ringer ett par gånger i veckan.Har även varit i kontakt med en lokal förening, i hopp om att träffa nya bekanta, men tror tyvärr inte att den är något för mig. Har nästan blivit folkskygg och vill helst inte träffa folk jag känner. Vill väl inte visa mig svag för dem, men okända går bra! Konstigt va'?! Rastlös! När jag är hemma, vill jag iväg. När jag är borta vill jag bara hem!!
Värst är att jag ju gråter okontrollerat sedan några månader tillbaka. När som helst, var som helst. Utan förvarning. Ansvarig för föreningen, tjejen på sluta-röka-linjen och min sjukgymnast m fl tror att jag gått in i väggen, vilket kanske är sant. Har nog gått och spänt mig länge, kanske ända sedan februari när min sambo började bete sig konstigt och när jag flyttat klart la kroppen av och jag fick värk i hela kroppen. Därför besök hos sjukgymnast och cirkelträning 2 ggr/vecka. Långpromenader har jag gått med stavar i flera år, men det räcker ju inte. Har tappat fotfästet totalt och sedan några månader tillbaka tappar jag även hår.
Känner inte alls igen mig själv. Vilsen, labil och svårt att ta de enklaste beslut. Vet inte mitt eget bästa.
Röksuget ligger hela tiden i bakgrunden. Önskar jag kunde uppgradera min hjärna. Programmera om den till 2.0!!!
Nu ska jag snart ta bussen in till cirkelträningen. Mycket motigt, men jag tvingar mig till det. Svårt att vänja mig vid bussåkandet efter 40 år med egen bil. Nästa torsd ska jag börja stresskola och veckan efter har jag första möte med kurator på vårdc. Har väntat 2 månader på det och det har känts som 2 år!!!!

Kommentarer

Känner SÅ igen det där med

Känner SÅ igen det där med att vara rastlös, men inte vilja göra något. Och att hela tiden vilja vara någon annanstans. Imorgon är min tionde dag utan cigg.
Hoppas att det känns bättre snart. Och klandra inte dig själv allt för mycket för den enda ciggen. Tror knappast att du mår bättre av att lasta på skuldkänslor på allt annat som du tydligen har att tackla redan.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se