Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tungt!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej!
Jag slutade röka 5 nov ifjol med hjälp av Champix och en underbar distr sköt.
Gick bättre än väntat, men under en resa till Kanarieöarna jan-febr fick jag såklart återfall. Trol p g a att min sambos personlighet började förändras. Detta höll i sig under våren med fler och tätare explosiva vredesutbrott, utan anledning. Detta föranledde några besök på parterapi, utan förbättring. På Valborgsmässoaftons fm ett nytt oväntat utbrott, som skrämde skiten ur mig, så på em bestämde jag mig för att flytta och inom 48 tim hade jag fått bostad, skrivit på kontrakt, fått nycklar och börjat ställa in de första flyttlådorna. Detta gjorde att jag började röka IGEN!!!! Trodde det skulle vara lätt att sluta igen, när jag flyttat klart. Så blev det tyvärr inte, trots ny Champixkur, men hörde bara av distr sköt en gång. Fick sedan höra att hon slutat, så jag fick sköta mig själv och detta har inte funkat!!!!!

Nu har jag i alla fall slutat igen. Inte rökt på 10 dagar, men det har varit tungt de sista dagarna. Äter Champix, börjat cirkelträning må och ons fm, försöker aktivera mig, då kroppen la av när jag väl fick flyttat färdigt och jag är såååå deppig!!!
Fungerar inte som människa längre. Ständigt dåligt samvete under hela sommaren, för att jag rökte, för att jag flyttade och jag har ju fått ta hela skulden!! Bara för att jag flyttade!!! Anledningen till flytten sopades under mattan! Gjorde inte slut, för jag ville vi skulle forts som särbo, då vi inte klarade av vardagen tillsammans längre, men sambon ville inte lyssna på det örat. Hans vuxna barn verkar dock förstå mig. Han har haft en handfull samboförhållanden förut, varav två resulterat i barn, men inget har hållit mer än några år! Har han valt fel kvinnor varje gång eller är det "fel" på honom?! En av hans tidigare sambo har jag haft kontakt med och hon känner igen allt jag berättat. Vill inte älta utan se framåt och gå vidare, men det är så svårt!!!!

Då mycket hänger ihop med rökstoppet och bakslaget, berättar jag därför bakgrunden till att det förmodligen är extra jobbigt nu. Hjälp mig, vad ska jag göra?!?!?!

Kommentarer

Hej! En sån jobbig situation

Hej!
En sån jobbig situation du hamnat i, det är ju fullt upp "bara" att sluta röka... Det låter som ett rätt beslut att flytta i alla fall. Kan du få nån hjälp av den parterapeuten ni varit hos annars kanske vårdcentralen har hjälp att erbjuda eller genom ditt arbete om du arbetar... Svårt att tipsa men jag tänker att du ska söka alla vägar du kan komma på - att må så dåligt o dessutom försöka sluta röka är väl inte ok. Har dessutom för mig att den som skriver ut champix dessutom ska erbjuda samtalsstöd så om distriktssköterskan har slutat kanske det finns nån annan slutarökasköterska? Ring annars slutarökalinjen, dom brukar vara jättebra att ge råd när det gäller slutarökafrågor!
Hoppas du hittar en bra utväg o att du kan hitta nån bra hjälp!
Själv har jag slutat röka sen typ 100 dagar med hjälp av nikotinmedel - men det känns som en liten sak i jämförelse med din situation... Jag hejar på dig i alla fall - skriv gärna hur det går för dig!
hälsningar /nu

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se