Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ett och ett halvår har gått.

Hej!
Ett och ett halvår/rökfri har gått,riktig befrielse fr nikotinen.
Har lärt mig att man ska tänka en extra gång på när röksuget dyker upp, att det verkligen är värt att kämpa på och motstå.
Bästa effektiva tipser..Ansträng din vilja utan att du stressa dig,stressen kan förvärra läget..Var bestämd och hård mot dig själv i början av rökstoppet,bemöta och hantera suget lugnt och hårt,både -och.
En bra bit har gått för mig/ icke-rökare,men resan pågår och risken för bakslag eller återfall kan finnas när som helst.Allting beror på,och hantering kan variera mellan personer.
För mig själv är motivationen fortfarande tillräckligt stark och effektiv.
Goda och positiva resultat/vinster har fått efter rökstoppet..
Hade umgåtts med rökaren under sommaren/2018-2019,blev sugen någon gång,men visade ingen tolerrans allts,tänkte så ,varför ska jag ta en bloss??vad ska det hjälpa till??inget!!Bara man utsatts för hemska skuldskänslor och obehagligt ångest om man gjorde det(tog en bloss).
Önskar er alla som nybörjare all lyckan,bara håll ut,var medvetena om hur viktigt tålamod är i denna processen/sluta röka/och tålamdet utvecklas med tiden vid varje påträffad röksuget.
Var ärlig och stolt över dig själv,det är den bästa belöning man ger sig själv,även om man är sugen men ändå en stolt och lycklig rökfri.
MVH

Kommentarer

Grattis! Har läst din blogg,

Grattis!
Har läst din blogg, du skriver så bra hur det är o hur det känns i slutarökakampen... Vilja, Motivation o att kämpa på! Men också att vara envis, känna sig stolt när man lyckas stå emot röksuget när det slår till... Det tar ju tid att sluta röka, inte ge upp.
Du är en inspiration - respekt!!!
Själv är jag på väg mot 100 dagar, ett delmål - men sen är det lång väg kvar...
/nu

Hej! Ja,när man skaffat en

Hej!
Ja,när man skaffat en stark motivation,det underlättar mycket.
Som jag sagt,viktigt att man håller sig lugn och samlad ,så har man lätt att hantera suget.
Har en tips till som alla kan göra det,när jag blev sugen då drack bara ren vatten,eller äter en morot,eller ta sockerfritt tuggummi..De är mesta kända hjälpmedel/verktyg som jag använt i de första två månader efter rökstoppet.
Nolltolerans är ännu viktigare..I övrigt kan hantering variera mellan personer.
Men slut destinationen i resan för alla är samma :att vinna kampen mot röksuget och målet är frihet fr nikotinen..

Heja heja! Bra jobbat :)

Heja heja! Bra jobbat :)

Dina ord ger mig hopp!!

Dina ord ger mig hopp!! Tack!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se