Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Det går inte..

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Det har varit både ris och ros. Zyban fungerade utmärkt tills jag i vecka 2 fick världens hemskaste nässelutslag precis över hela kroppen. Det ända som hjälpte var att få kortisonkräm, kortinsontabletter, karbamidkräm samt antihistaminer utskrivet. Jag känner stor hopplöshet. Efter utslagen började jag röka igen av ren vana. Nu är jag fast igen.

Jag avskyr att röka. Jag älskar att röka. Jag hatar att gömma mig och skämmas. Jag älskar att strunta i alla andra och röka fritt. Ja ni hör ju att jag nästan låter som Smeagol i Sagan om ringen.

Vill bara ropa ut HJÄLP!!! Jag vill inte röka mer för det tär på min självkänsla så otroligt :(

Hur fan slutar man röka utan att börja igen!?

Mvh
Det går inte

Kommentarer

Men stackars dig som fått så

Men stackars dig som fått så mycket biverkningar (?) av din slutrökamedicin! Hur går det för dig nu?
För övrigt är det väl så att enda sättet att sluta röka är att låta bli att röka - det finns inget annat sätt... Men inte är det lätt, idag har jag varit jättegråtig på min dag 78! Hade jag inte befunnit mig på en ö utan möjlighet att handla vete fåglarna hur det gått....Nu har det lugnat ner sig lite men det är ju asjobbigt när röksuget slår till!
Den enda trösten är att det går över om man bara har tålamod att vänta ut suget o tänka att det är inte värt det. En enda cigg - vad skulle det hjälpa??? Nolltolerans är det som gäller!!! För mig iallafall!
Hoppas du orkar komma igen trots allt elände, loggen är ju ganska död men jag hejar på dig!
/nu

Man bara bestämmer sig för

Man bara bestämmer sig för att sluta och biter ihop.
Skriv en ärlig lista med fördelar med att inte röka.
Varför du vill sluta röka.
Vad är det dåliga med att röka.

Sådana tankar har hjälpt mig när suget kommit tillbaka. Man måste också vara beredd på att genomlida jobbiga känslor och upplevelser. Viljan att sluta måste vara större än så. De går över även de.

Sen lär suget avta med tiden. Plötsligt står du där och minns knappt att du kämpat.

Försök utan mediciner om det går. Riv av plåstret och bit ihop. Gråt ut, bli arg. Vad du än får för abstinens. Låt de komma. Embrace them. Det betyder du rensar dig själv. Varje jobbig känsla uthärdad är ett steg närmare.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se