Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hej igen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej på er!
Först - tack Viljans triumf för kommentar! Du är en tillgång på bloggen tycker jag!
Sen vill jag säga att igår var en skitdag för min del + halva dagen idag. Googlade på nornikotin, det var något jag hörde om vid mitt förra rökstopp, det kan sätta käppar i hjulet för oss vid olika tillfällen!Så när det känns som att läget är förtvivlat och det enda som kan hjälpa är en cigg... Då kan det vara så att det handlar om nornikotin! Googla gärna på ordet,det mesta är på tyska men man kan få det hjälpligt översatt till svenska om man känner att skoltyskan inte är användbar...
Nu på kvällskvisten mår jag mycket bättre, bara att njuta! Rätt som det är kommer en ny attack att ta tag i!
"nu"

Kommentarer

Hallå där "nuelleraldrig", så

Hallå där "nuelleraldrig", så härligt att du klev över tröskeln till slut. Stort grattis! Häng i och var enveten, det är enda sättet. Jag har snart 5 år som rökfri. Det går till slut. Nornikotin skrev gesine mycket om. Hitta hennes logg, men jag tror det var längesen hon skrev nåt. Kämpa på nu.

Får se om jag kommer igenom, de har ju ställt till det här med diverse konstigheter. Ha det bra,
kram Norna.

Hej! Tack för din

Hej!
Tack för din uppskattning!
Jag googlat om Nornicotin, det var intressanta ämne att läsa om.
Läste också en artikel om tobaksindustri.
(Cigaretter – designade för att öka beroende
Ammoniak, socker, kakao och levulinsyra är några tillsatser i cigaretter som gör dem farligare, mer (beroendeframkallande – och mer dödliga än tidigare.).
Rökare löper större risk att dö av lungcancer och KOL efter millennieskiftet, enligt en amerikansk studie från 2013. Orsaken kan vara en följd av tobaksindustrins avsiktliga förändringar av innehållet i cigaretterna. Olika tillsatser i cigaretter gör att det inte retar till hosta, vilket gör att röken kan nå djupare ner i luftrör och lunga och detta leder till svårare skador.) texten kopieras.
Håll ut och lycka till.

Åh hej Norna! Så roligt att

Åh hej Norna!
Så roligt att du "sett" mig - tänk om jag varit lika envis som du. Då hade jag haft 4 år nu - men nu är det som det är... Och äntligen har jag kommit en bit på vägen. Den här gången känns det annorlunda, tror det kommer att gå vägen till slut! Mår bättre än förra gången, periodvis har jag rökt väldigt lite under tiden sen mitt senaste stopp (2015) Ha det bäst! Kanske du tittar in nån mer gång o kollar att jag sköter mig! kram!

Viljans triumf!
Tänk så jäkla cyniska dom är tobaksbolagen, blir så arg över allt som kommer fram när man googlar runt... Bra att få veta för då kan man bli ännu säkrare i sitt beslut att inte röka mer.
Heja oss som slutar o måtte fler fler genomskåda bluffmakarna!!!
hälsningar "nu"

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se