Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Midsommardag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla!
Idag är det min dag 21 som rökfri! Då har jag passerat dag 3 o min tredje vecka som rökfri... Återstår den tredje månaden om det nu stämmer med alla 3or. Hur som helst går det ganska bra, använder plåster o nikotintabletter. Är röksugen alltemellanåt, mest på morgonen, då saknar jag verkligen min morgoncigg - det är bara att bita ihop, ta en tablett o ett plåster o vänta på att allt lugnar ner sig. Hitills har det gått bra o dagarna tickar på...
Annars lever jag som vanligt, har firat midsommar med sill o nubbe, solen skiner. 2015 firade jag oxå midsommar o mådde skit, den här gången går det bättre... Vill att det ska fortsätta så, det känns lite som att det börjar bli långtråkigt så nu är det kanske dags att bli lite mer aktiv...
Pepp på oss alla som har eller tänker fimpa!!!
"nu"

Kommentarer

Hej! Loggen är en bra

Hej!
Loggen är en bra stöd,träffplatsen här alla kan berätta om sina upplevelse,det kan underlätta ibland när man läsa andras strategi vid rökstoppet..
Du vet själv att övergångsperioden kan pågår under två månader efter rökstoppet,där är den svåraste period,man utsatt för tester vid varje påträffande röksuget,men en vecka efter man fimpat så försvinner fysiska beroendet och röksuget fortsätter bara som en fenomen/psykisk/,en moln.
Allt detta kan förklaras liksom en utmaning med konstiga syndrom i form av abstinensbesvär som lättnad med tiden så länge är vi duktiga på att stå emot.
Ta fram hela tiden positiva resultat /vinster efter rökstoppet,samt tänk på att cig- är bara en bluffmakare.
DU KAN DET.Tro på dig själv att du kommer att klara det..
Som jag brukar säga,(Röksugen man är,men stolt rökfri ändå)
Lycka till.

Tack för kommentar Viljans

Tack för kommentar Viljans triumf! Ja nog är cigg bluffmakare som du skrev... Idag har varit en ganska dålig dag för mig o jag blir så jäkla arg när jag tänker på hur mycket gifter som finns i cigg - bara för att vi ska fastna i beroende!!!
Mina vinster hitills; min hosta är i princip borta, kanske jag fått en annan sorts rethosta, kanske bara positivt bevis på att jag inte röker längre! Mina tänder ser vitare ut - har inte rökt sen jag var hos tandhygienisten sist! Jag känner mig faktiskt lite stolt över att jag har klarat mig så bra dom här dagarna! Och förbannad på att jag mått så dåligt idag, tänker att det beror på att tobaksbolagen vill att vi ska bli så fast i deras produkter...
Ja, det gäller att vara envis och komma ihåg varför jag slutat röka!!!
Heja oss alla här på bloggen ! Lite kul att den fortfarande lever eftersom det inte verkar komma nån ny på ett tag...
"nu"

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se