Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Zyban

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tråkigt att loggen läggs ner! Känns som om vi som kämpar lämnas åt ödet. Min kommun/förort har värdelös rökavvänjning trots att jag i princip lever i storstaden (alltså obefintlig). Jag har under åren vänt mig till loggen och gemenskapen här har varit till stor hjälp, kommer att sakna det.

Har nog försökt sluta 100 gånger och provat precis allt faktiskt. Nu så provar jag Zyban för första gången. Tog min första tablett igår och kände ingen märkbar skillnad. Idag har jag mindre röksug och lite illamående, vilket verkar vara en vanlig biverkning.

Jag är duktig på att sluta röka men mindre bra på att inte börja röka igen. Nu med 1 juli som närmar sig med stormsteg vill jag lyckas mer än någonsin. Det kommer inte vara tillåtet att röka på perronger och uteserveringar. Det är alltså dags att sluta mer än någonsin. Min hälsa är i botten och jag blir inte friskare med tiden.

Jag har lite problem med motivationen. Känns som jag tänkt på att sluta röka i ett decennium och börjar bli ganska less på att det aldrig har gått bra hela vägen. Tips på hur man kan öka motivationen?

Är vi fler som slutar röka just nu? Skulle vara kul att motivera och peppa varandra :)

Kommentarer

Jag har ätit Zyban flera

Jag har ätit Zyban flera gånger, och den är riktigt bra faktiskt måste jag säga. Tar bara några dagar så smakar det inte ens cigg när man röker........även om man prombt ska "röka sin tid". Jag håller på att bearbeta mej själv hela tiden just nu då jag verkligen vill sluta men orkar liksom inte ta tag i det riktigt. Jag behöver också sluta för min andning/KOL men det är fasen inte lätt. Har också provat att sluta massor av gånger men börjat igen. Detta är snart det enda jag tänker på dygnet runt. Hoppas det kommer en ny logg fort så man kan ha kontakt med likasinnade. Har varit med några år här även om jag inte alltid skriver. Hoppas du klarar det. Lycka till :)

100 gånger - det var

100 gånger - det var mycket...
Det enda du inte tycks ha provat är väl, att rent faktiskt sluta. Det kommer att bli en ny upplevelse och erfarenhet för dig. För egen del är det fullt tvärstopp på den 7. veckan, och det har jag verkligen inte ångrat.
Nej, jag säger inte att det har varit lätt, men faktiskt heller inte så problematiskt att det inte är möjligt.
Min motivation är bättre hälsa, andning, ork och humör i vardagen. Skönt också att slippa all röken.
Lycka till - nu kör vi!

Gizze62, Vad intressant att

Gizze62, Vad intressant att du provat Zyban, för mig är det som jag klivit in i ingen mans land. Idag är dag två och suget har redan gått ner. Får liksom inget nöja av att röka på samma vis. Hjärnan hänger inte med riktigt ännu och jag känner mig väldigt uttråkad. Vad ska jag göra nu? har försökt aktivera mig med en ytterst liten promenad på 15 minuter. Efter hur många dagar med Zyban slutade du röka helt? Började du röka efter att du slutade med medicinen? Du kommer fixa det någon dag du med! Heja dig!

Victor 100 gånger var nog en

Victor 100 gånger var nog en överdrift haha, men poängen är att det är mååånga gånger! På vilket sätt har du slutat? ka ta och kika in på din logg!

Hejsan! Ett par gånger har

Hejsan!

Ett par gånger har jag avbrutit (flera år sedan) och börjat röka igen direkt. Första gången jag provade tror jag att jag höll upp ca 6-8 månader.....vilket kanske inte är mycket,men för mej var det ju det så klart. Tycker egentligen inte att det tar ens en vecka innan Zyban hjälper. Det jobbiga är väl att man är van att ta ciggen och hålla den. Man får ju fruktansvärt mycket tid över när man inte röker som sagt, och man blir rastlös och dylikt. Jag har faktiskt inte ens fått rethosta dom gånger jag använt Zyban....peppar, peppar. Det stämmer ju som skrivs här och där att själva röksuget går över snabbt, och med tabletterna blir man ju inte röksugen alls, men som sagt, vanan är ju farligast, och att inte falla tillbaka. Det bästa är nog att kanske börja med något man tycker är kul i stället för att röka. Jag köpte t ex hem smyckesmaterial som jag satt med, och det är vad jag kommer att få ägna mej åt denna gång jag ska sluta också. Jag blev också väldigt pigg och fick massor gjort hemma. Det är skitsvårt men vi som har dålig karaktär får nog ge oss fasen på att inte falla tillbaka....säger jag som ännu inte lyckats, men så är ju verkligeheten tyvärr. Jag har fått nya Zyban nu så jag håller på att förebereda mej och tar nu bort onödiga cigg så blir det lättare sen att sluta tvärt. Det är ju ett rent helvete, men det var då sjutton om vi inte skulle klara det. Eller vad säger du? Hejja dej :)

I dag har jag startat upp ett

I dag har jag startat upp ett forum för oss i fall någon vill gå med. Här är länken:

http://sluta-roka.forumotion.eu/

Gizze62, oh ja det där känner

Gizze62, oh ja det där känner jag minst sagt igen! Har så mycket tid över att det lamslår mig. Vad ska jag göra? Jo allt som jag alltid längtat till! Men ändå har det nu i fyra dagar bara kännts som att jag inte kunnat pyssla eller göra sådant jag drömt om för jag har färsäkt låta mig känna det jag känner och bara tänka och grunna.
Du lyckades ju med rökstoppet länge! 6-8 månader klarade du galant, men vad fick dig att trilla dit igen?
För mig är det alltid att jag får övermod och tror mig tyckas kontrollera cigaretterna "bara en cigg, sen slutar jag igen", så brukar det låta och bli mitt förfall. Även otroligt stressiga situationer utlöser ett sökande efter den tröstande ciggen.
Urless på skiten! Vi ska banne mig klara det!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se