Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sån sorg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag läste nånting nånstans idag om ångest och rökstopp. Jag funderade på det själv igår och när jag såg att nån hade liknande teorier som jag så kände jag att jag måste sätta ord på det.

Röker vi för att fly från något? I alla fall där droger är inblandat och det finns ett beroende så finns det och en flykt. Nikotin är en drog.

Jag insåg igår att all min ångest sen tidigare har blivit tydligare nu iom rökstopp. Ciggen har gjort att jag känt mig mindre ensam. Jag sörjer och gråter non stopp och har gjort det i en vecka.

Kommentarer

Nikotin ligger nästan överst

Nikotin ligger nästan överst på listan med beroendeframkallande droger. Kanske inte lika giftigt eller farligt som så mycket annat, men minst lika förrädiskt. Så är det sagt.
Varje gång du röker, så känner du kanske tröst och ett tillfälligt lugn, men denna tillfredställelse skall hela tiden upprepas och förnyas, och därmed stressar du kroppen. Cigaretterna är en falsk vän som du bör ta avstånd ifrån. Din uppgift är nu att bekämpa ditt nikotinberoende med näbb och klor!
Har för egen del varit totalt rökfri i 1 månad, så jag vet hur det är. Har fått erkänna för mig själv, att jag rent faktiskt har varit en slags missbrukare, som inte har haft makt över nikotinbegäret under många år, och måste därför nu bevisa att det kan bekämpas, eftersom jag inte längre mår bra av rökningen. Hoppas att utöver bättre hälsa därmed också återfå förnyat självförtroende och ökat egenvärde, i stället för att vara slav under en last.
Kanske kan detta tänkesätt även lindra Din ångest, om du har bestämt dig för att fimpa för gott!?!
Denna första månad har faktiskt gått över förväntan bra och nästan smärtfritt. Visst skulle jag tycka att det vore riktigt gott att tända en cigarett här och nu, men eftersom jag har bestämt mig för att det skall jag alltså inte mer, så låter jag helt enkelt bli. Har förresten inga cigaretter hemma, och tändarna har jag kastat, så det stöter också på rent praktiska problem... Men beslutet står fast, och det är jag glad för!
Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se