Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hej igen!

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag håller på att dra ner. Från ett jäkla skitliv med kaos runt mig, och jag upplever att jag springer om kring som en brandman/städtant och försöker hjälpa till. Det har påmint mycket om de där grodorna man slår på på Gröna Lund, och om man knockar en groda, dyker nästa upp snabbare och snabbare.
Men, jag slår mig för bröstet och försöker se att jag är bra, jag ställer upp för många, jag försöker ta hand om mig själv. Jag tränar massor, äter supernyttigt, mediterar, och rööööööööker som sjutton.
Jag fyllde år nyligen. I present önskade jag mig bara en sak: en pulsklocka, ett aktivitetsarmband. Jag fick en och blev sååå glad. Min make noterade dock att jag hade lika låg puls som en elitidrottstränad person har, vilket är lite underligt när man röker ett paket om dagen. Typ. Nästan.
Så jag gick till läkaren och fick göra ett EKG.
Och där upptäckte man ett vänstersidigt skänkelblock. Elektroimpulserna (eller vad det heter) har liksom glapp och den vänstra kammaren är mer långsam.
SÅ nu ska jag utredas för att se om jag har en bakomliggande sjukdom.

Ja. Typ SÅ.
Sen det beskedet har det liksom bara blivit så att jag drar ner. Min läkare ska hjälpa mig att sluta sen sa han men nu sen två dagar har jag rökt 4 resp 3 cigg. Jag har inte ens ett datum än.
Så det är ju bra. Men triggern är att jag fick alla risker i ansiktet. Jag är rädd. Jag är förvirrad. Så jag vill vara här. Här finns ju ni.

Kommentarer

Hej! Det låter som om du

Hej!
Det låter som om du lever ett stressigt liv.
Kanske är cigaretterna ett välkommet avbrott i denna hets, och kanske klarar du av det i några år till, men en reaktion kommer förr eller senare.
Så var därför tacksam för att du har blivit undersökt och fått dig en tankeställare, innan du brakar ihop.
Så starkt av dig att reagera på det så omgående och kontant, som du gör nu! All heder åt det!
Det kräver en hel del viljestyrka, även om du för närvarande främst triggas av rädsla.
Det vore bra för dig, om motivationen i stället drivs av sund förnuft, för vi vet ju innerst inne att rökning är betydligt "överreklamerat". Glöm allt om romantiseringen omkring rökning, och tänk i stället på vad den kväljande röken gör vid din kropp.
Nu låter jag nästan som en frälst som "har sett ljuset", fast jag för egen del bara har varit totalt rökfri i 3 veckor, men det är min längsta rökfria period på 40 år. Vet därför inte hur länge jag klarar av det, men hoppas på 4ever, för jag kan egentligen inte finna på någon som helst bra anledning till att börja igen.
Så fortsätt bara med ditt nya liv!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se