Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Mina dagar hittills

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej!
Jag kände att för att få bort tankarna kring rökningen kunde man ju börja skriva här. Jag har tidigare bloggat lite men blir lätt att man tappar det när det inte händer så mycket i ens liv.

Varför jag har valt att sluta just nu är väl för att jag kände att jag hade motivationen och viljestyrkan att sluta en gång för alla.

Jag rökte min sista cigg i söndagskväll (28/4) och det ska vara min sista cigg i mitt liv, jag försökte dagarna innan peppa mig själv att denna gång ska jag fanimej klara av att sluta helt och hållet.

Dag 1 Måndag; I måndags hade jag nikotinplåster 7 mg och har vid behöv använt zonic munhålepulver 2 mg, första dagen gick över förväntan, jag var vid gott humör och märkte knappt av att jag inte rökte.

Dag 2 Tisdag ; även denna dag använde jag mig av plåster och munhålepulver, dagen flöt på rätt bra, lite rastlös och lite lätt stött var jag på kvällen. Tog två glas vin på kvällen men suget efter cigg kom faktiskt inte.

Dag 3 Onsdag; satte på plåster på morgonen, fick en otrolig illamående-attack och trodde jag skulle spy, så tog faktiskt bort plåstret och körde bara på zonic. Lite mer abstinens hade jag igår men det var hanterbart.
Jag har faktiskt under dagen för att underhålla händerna målat lite i vuxenmålarboken, vilket har lindrat abstinensen.

Dag 4 Torsdag(idag); idag är abstinens inte rolig, kom på mig själv att jag letade efter cigg, kollade även efter någon liten fimp i askkoppen, men hittade ingen som tur var.
Jag hade i söndags tömt alla askkoppar för att minimera risken att ”bara ta nått bloss”, det är så jag tidigare fått återfall med rökningen. Sjukt äckligt att man ens tänker tanken att hmm en fimp skulle nog vara gott! haha

Nu ska jag kämpa vidare med dagen, får se när jag skriver nästa gång! :)

Kommentarer

Kämpa på nu!!! Du bör ha

Kämpa på nu!!! Du bör ha fixat den ” jobbigaste” veckan nu.

Bra tips det där med

Bra tips det där med målarboken!
Måste köpa en. Vi slutade samma dag så dig vill jag följa. Har tyvärr mått skit denna första vecka men har inte haft något substitut.
Vi ska klara det här!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se