Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jobbig dag

Igår rökte jag 7 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Godnatt

Kommentarer

Hallå där! Vad hände? Vet du

Hallå där! Vad hände?
Vet du själv varför du har börjat röka igen efter fyra veckors paus? Nu var du ju så nöjd och belåten med dig själv över att ha låtit bli så länge. Jag kan förstå att du var väldigt sugen på den första ciggen, men antar att de andra sex följde med av sig själv av bara farten när du nu var igång. Smakade de lika gott som den första, eller var de egentligen bara onödiga?
Har själv varit i samma situation många gånger, så det är ett välkänt fenomen, och man känner sig lika besviken på sig själv varje gång över att ha försökt, men inte kunnat. Men det är ju DU som bestämmer över dig själv, din kropp och din hälsa! Förstör den inte, för du kan inte vara helt säker på att få tillbaka den igen.
För egen del har jag nu passerat den första helt rökfria veckan på många år, och plötsligt blivit väldigt glad för äpplen! Tänker på den oljiga, vargula, stinkande röken medan jag tuggar, och då får jag omedelbart avsmak för cigaretter. Rökning är inte alls lika gott, hälsosamt och sunt som äpplen!
Ett annat knep är att äta salt lakrits. Det smakar bäver i munnen om man då röker efteråt. Köp en påse och prova med de cigaretter som du har kvar...
Nu får du ta nya tag. Synd bara att du har brutit din fina svit, och måste börja från början igen. Men visst kan du väl märka att andningen trots allt har blivit bättre medan lungorna började sin vårrengöring?
Victor

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se