Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ett år efter stopp

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Kanske dags för fjärde och sista inlägget i denna tråd.

Nu är det ett år sedan jag slutade, med hjälp av Champix.

Nu har jag nya utmaningar: Att gå ned de 17 kilo som jag lagt på mig. För faktum är att maten smakar såå mycket bättre. Och säkert är ätandet och att laga mat en sorts ersättning för förlorad rökning.

Jag hade önskat att jag förberett mig bättre på att stå emot ätandet. Så det är mitt råd till dig som ska sluta. Tänk på att hitta en strategi mot att börja äta för mycket.

Jag saknar en cigarett någon gång i veckan. Och går jag förbi en rökare doftar det ljuvligt, det kan jag inte förneka. Men jag skulle aldrig börja röka igen som det ser ut nu.
Skulle jag däremot, om några år, få en diagnos där läkaren säger, att jag bara har några månader kvar att leva: Då kör jag till macken och köper en limpa! ;-).

Jag tror att om man en gång är riktigt rökare, så förblir man en rökare även om man slutar.

Fast jag sjunger bättre, luktar bättre, har bättre kondition, mår bättre och ser trevligare ut än som rökare. Så jag är nöjd.

Amen.

Kommentarer

hej, Kollade igenom dina

hej,

Kollade igenom dina tidigare inlägg och ser att du i början tänkte jogga och promenera dagligen. Hur gick det med det?
Om du la ned det är det nog bara att ta upp det igen så ska övervikten nog försvinna. De där tio tusen stegen man ska ta per dag för att må bra - de funkar även på vikten om man i övrigt har vettiga kostvanor och tja, vanor ö h t.

Annars, grattis! Och kul att du sjunger bättre också. :)

Bra jobbat! Du har lyckats

Bra jobbat! Du har lyckats med utmaningen att sluta röka så dom 17 kilona bör vara en enkel match!

Wow tack för detta inlägg,

Wow tack för detta inlägg, det är svårt att kort förklara hur viktigt det var för mig att läsa exakt just det du skrev just nu! Jag äter champix och har varit rökfri i 1,5 månad snart.. det är nog verkligen så att har man en gång varit rökare så är man innerst inne det, det gör dig extra stark! Grattis! Vikten kommer nog att krypa på mig också men den är ”lättare” att göra sig av med tror jag! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se