Hostan blir värre

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Helt sjukt. Eller snarare, helt sjuk. Är jag nu. Hostar lungorna ur mig och det verkar faktiskt som om det hela håller på att bli en klassisk snuva dessutom.
Just snyggt, fyra till max åtta veckor verkar det ta. Ont i lungorna, i bröstet, hosta som om jag hade värsta influensan,
Hade man ju inte räknat med.

Kommentarer

Det kan ta upp till 9 månader

Det kan ta upp till 9 månader för lungorna att rengöras och flimmerhåren att fungera normalt igen. Under den tiden kan man få influensasymptom till och från. Jag har haft det då och då och är inne på min sjunde månad. Det är jobbigt men det är samtidigt ett gott tecken på att kroppen har börjat laga sig själv. Och jag kan trösta dig med att trots att jag haft dessa symptom ibland så har jag fått andra hälsofördelar under dessa månader som gör att jag med enkelhet kan säga att det är värt det. Jag kan ge några exempel:
- Kan andas bättre, och mina bihålor har slutat vara inflammerade
- Jag har fått tillbaka lukt och smaksinne
- Mina fingrar är inte längre gula
- Mina tänder är vitare
- Min vilopuls är långsammare
- Det är betydligt lättare att gå i trappor
Så kämpa på, det ÄR värt det!

Jesus, det verkar ju otroligt

Jesus, det verkar ju otroligt jobbigt. Men tack för uppmuntrande tillrop!

I och för sig bra som du säger att lungorna återhämtar sig, men ändå märkligt att man ska bli så mycket sämre innan man blir bättre?
Märker so far inga förbättringar i övrigt, men har hållit upp bara en vecka i och för sig. Och hade egentligen inga problem tidigare, av rökningen alltså. Mer än att det var jäkligt dyrt och att jag så klart visste att lungorna tog stryk. Även om det inte kändes.
Hur som, jag ger inte upp.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se