Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hjärnans fixide

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Inget.

41 dagar rökfri och hjärnan går bananas på att jag ska ta en rök! Jag känner mig inte röksugen men ni vet- hjärnan har fått en fixide om att det hade varit najs med en kaffe o en cigg..
Själv tänker jag att tar jag en cigg är risken att jag fastnar i skiten igen o vad ger det mig att ta en? En cigg liksom- har inget gott med sig alls men hjärnan är väldigt bra på att försöka övertyga en.
Det.är djävulen o ena sidan och ängeln på andra sidan just nu. Fler som varit där? Vad gör jag??

Kommentarer

Ååååh vad jag känner igen

Ååååh vad jag känner igen mig.
Den där förbannade hjärnan alltså.

Tyvärr har jag inga direkta tips att ge eftersom jag själv ramlat dit varenda gång det hänt mig.

Men när det gick som bäst för mig förra gången jag slutade så drack jag sjuka mängder vatten, grät en stund, och 10 minuter senare var det över.

Stå emot, och kämpa på.
Kram

Det är nu du ska vara

Det är nu du ska vara observant & inte låta hjärnan förhandla med dig. Tar du den ynka ciggen, som för övrigt smakar förskräckligt äckligt, så kommer du bli sjuuukt besviken på dig själv....jag vet för jag har varit där själv & tyvärr så tog jag den ciggen, men det är längesedan nu, men kommer ju ihåg besvikelsen på mig själv.
Så lyssna INTE på djävulen utan (jul) ängeln istället. Stå På Dig du är stark!!!

// Julängeln

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se