Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

6 månader närmar sig

Humör nu: Mycket bra.

Hoppas det går bra för alla er nya som håller på att sluta röka, även om ni inte skrivit på ett tag!
Jag närmar mig 6 månader nu sedan min sista cigarett, det känns overkligt.
Har börjat ta krafttag i träning och hälsa, och börjat få muskler tillbaka som man hade glömt totalt. Målet är att förhoppningsvis vara i rätt bra form till sommaren!

Ni som följt mig tidigare vet att jag slutat med hjälp av e-cigarett, vaping. Det är det enda som har fungerat efter att ha provat otaliga metoder. Med andra metoder har man saknat cigaretter, tyckt att när någon röker så luktar det gott, levt kvar med att cigaretter var rätt gott och njutningsfullt. Innan jag slutade använde jag både cigaretter och vaping för att stega in det, och det var då för första gången som jag började känna avsmak för cigaretter, det gick inte ens att röka en halv mot slutet. Och nu med återfunnet luktsinne så tycker man det luktar förjäkligt också. Har inte saknat cigaretterna sedan jag slutade röka, i början kunde jag när jag var upprörd sakna den "fix" som cigaretterna gav, som inte endast nikotin tydligen ger. Det har jag däremot inte saknat de senaste månaderna.

Angående nikotinet så brukar en del börja med ganska stark styrka när de slutar, kring 12mg som liknar vanliga cigaretter. Jag började direkt med 3mg vilket är den lägsta styrkan som säljs kommersiellt. Det gick bra, och mitt nikotinberoende har minskat enormt då jag kan gå mycket längre perioder utan nikotin än jag kunde som rökare.
Jag blandar egen e-juice av kostnadsskäl och för att kunna använda smaker som är mer säkra än andra, och min nästa blandning inom kort blir att blanda mycket nikotinfritt för att börja stega bort nikotinet ännu mer där målet är att bli helt nikotinfri!

Så jag tänkte skriva här när jag kom ihåg, att kunna nå 6 månader känns som en stor framgång :) Och fortsätt kämpa allesammans där ute, det är värt det även om det kan kännas motigt! Själv känner jag hälsofördelar nu som jag inte kunde inse fanns tidigare, och jag vill inte tillbaka till tillståndet med infekterade bihålor, halvt andnöd bara efter någon trappa, kasst lukt och smaksinne, gula händer och tänder.

Hoppas ni alla har en fin helg :)

Kommentarer

Heja dig. Så duktig du har

Heja dig. Så duktig du har varit, och snart är du nog nikotinfri också. heja heja.

Ja, och jag är tillbaka. Det gick ju sådär i vintras, men nu försöker jag igen. Än så länge går det bra.

Bra om det funkar. Jag har

Bra om det funkar. Jag har aldrig lyckats sluta med hjälpmedel. Jag har tuggat nikotintuggummin i ett par år och sen satt igång och röka igen så den här gången slutar jag tvärt liksom.
Men fixar man det med hjälpmedel kan det nog gå både smidigare och mjukare liksom.
Grattis!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se