Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har inte presenterat någon anledning till varför jag vill sluta röka, men är väl ganska standard att man inte vinner något på rökningen. Har rökt i 3 år, för två veckor sedan höll jag upp i 5 dagar, tog en cigg så var det kört igen. Dock så rökte jag 2-3 om dagen veckan som varit istället för 15. Så nu är jag inne på dag 3, igen, och det känns som att jag bara vill spola fram tiden. Kan helt plötsligt inte förstå vad som är så dåligt med ciggen. Men jag vet ju det, jag har också lärt mig från tidigare ”misslyckanden” att när jag känt så och gett efter så har jag mått dåligt ändå haha. Så jag antar att jag testar med att skriva ner mina tankar nu för att fortsätta avstå och fortsätta vara rökfri. Känns ju sjukt om jag ska bli rökare igen när jag önskar att jag aldrig hade börjat från första början.

Kommentarer

Jag bör kanske lägga till att

Jag bör kanske lägga till att jag inte använder några hjälpmedel förutom träning och meditation. Måste peppa mig själv nu! Jag fixar det här!

Bra, det hjälper att skriva

Bra, det hjälper att skriva av sig. Fortsätt med det , du skall inte röka igen.

Känner igen det du beskriver

Känner igen det du beskriver i känslan att glömma bort det dåliga/motivationen, men hoppas du har skrivit ner dina egna tankar nånstans så du lätt kan komma tillbaka på rätt spår igen :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se