Dagarna går lååångsaaamt utan cigg...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har aldrig tänkt på cigaretter så mycket och ofta vid något tidigare rökstopp!!

Dagen jag slutade var jag inte fullt motiverad. Jag slutar enbart för hälsans skull. Inte för att jag är sjuk (vad jag vet om), men för att förebygga att jag kan bli riktigt illa sjuk pga. rökning.

Det har aldrig varit jobbigt egentligen att gå ut i alla väder och vind för att röka. När det varit kallt har jag ju tex. haft ordentlig jacka. Det har inte varit något märkvärdigt eftersom det är det enda som jag vet. Har aldrig gjort på något annat vis i mitt vuxna liv. Därför har det inte spelat så stor roll när andra säger att det är kallt ute. För mig har det bara varit ett faktum att "Ja, det är kallt", inget mer med det. Det enda som jag själv uppfattat som negativt är att jackan luktat rök när jag kommit in igen.

När jag tänker på rökning så minns jag bara att jag älskade att röka lika mycket som jag hatade det. Hatade att det förstörde hälsan men jag älskade allt som har med rökning att göra. Smaken, kicken, pausen, pratstunden med andra rökare.

Vill bara sluta tänka på rökning. Är fruktansvärt sugen på en cigg i skrivande stund. Eller inte ens en utan flera.

Jag ska inte börja dock, för de positiva överväger ändå det negativa. Men jag ska inte ljuga om att jag saknar att röka.

Kommentarer

Faaaaaan vad duktig du är!!!!

Faaaaaan vad duktig du är!!!! Tappa inte fokus nu! Heja dej!
En dag i taget. En timme i taget. En minut i taget.
Jag själv har inte rökt på 25 timmar nu. Så inte varit utan cigg så länge.
Men vi får ta timme för timme :-)

Hej MammaMus! Vad bra att du

Hej MammaMus!

Vad bra att du också slutat röka! 25 timmar är ju fantastiskt! Är ju npgra avde absolut värsta timmarna att ta sig igenom. Tänk på det om du någonsin skulle bli sugen på en cigg att då måste du börja om och gå igenom de 25 timmarna igen. För så fort du slutar röka börjar receptorerna gå och lägga sig en efter en. Men när du tar en cigg vaknar de inte en i taget utan alla vaknar på en och samma gång!! Det förklarade en läkare för mig =) Roligt att vi nästan har rökt lika länge och samma antal. Då har vi liknande utgångspunkt lite grann kanske. Kör på nu och låt inte ciggen lura dig!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se