Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Svårigheter att somna

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Godmorgon vänner!

Japp jag har tagit en rejäl sovmorgon. Inte för att jag ville lyxa till det denna söndag, utan för att jag inte kan somna om nätterna. Det kan bero på att jag drar av plåstret för sent (strax innan sänggående) istället för 1-2 timmar innan. Vet inte riktigt hur det funkar. Kanske ska plåstret egentligen sitta kvar!?

Jag är piggare när jag väl är vaken, vilket jag tolkar som att själva sömnen är bättre. Eller att jag inte proppar mig full med gift så fort jag vaknat och fortsatt under dagen så kroppen orkar mer.

Det är vemodigt att vara rökfri. Befrielsen är oslagbar samtidigt som jag konstant "saknar" att röka. Jag har mindre slem i halsen för var dag som går och mindre väsande andning när jag ligger ner. Jag är piggare men känner att jag inte använder den tiden väl. Har fortfarande mycket tankar om rökning och längtar så efter att bara "glömma" bort dem.

Det känns positivt att slippa frysa ute och att slippa känna efter ciggpaket och tändare i jackfickan innan jag går ut. Jag behöver i princip bara mig själv och nycklar och är sedan redo att gå iväg. Under 16 år har jag inte glömt mina cigg många gånger. de har varit prio ett i min lista. Jag har haft nödcigg undangömda. För vilken mardröm är inte det att vara utan cigg (ironi).

Jag skriver väldigt mycket här eftersom att det hjälper mig att rensa tankarna. Hoppas det kan hjälpa någon där ute som kanske känner igen sig (om ni orkar läsa) =)

Kommentarer

Bra kämpat! Jag läste också

Bra kämpat! Jag läste också mycket om att sluta röka när det var nytt :) Har du kollat på www.nyttigt.eu? Där finns det mycket bra läsning. Fortsätt kämpa! Jag håller tummarna för dig!

Heja dig, du kämpar på

Heja dig, du kämpar på jättebra. I början var jag inne här varje dag & läste, kommenterade å hade riktigt roligt =) fick ju några riktigt bra vänner här inne som hjälpte mig jättemycket (bla Världens bästa Tant Grön) och vi hade verkligen tokroligt ;) Ibland är det totalt dött på denna sidan & ingen som kommenterar men fortsätt att skriva som du gör för det underlättar att få ventilera sig ändå och säkert är det många som läser & känner igen sig.
Jag tyckte också att det var vemodigt i början...nästan som livet inte var värt något utan ciggen, tack å lov är det ju det.
Så fortsätt & skriv och jag lovar att vi orkar läsa =)
Kram Julängeln

Bra kämpat saharas.. Ge inte

Bra kämpat saharas..
Ge inte upp,den är värd att kämpa.
Lycka till.

Heja, du kämpar på bra, ännu

Heja, du kämpar på bra, ännu en rökfri dag går mot sitt slut. Jag har varit rökfri 34 dagar nu och den sista veckan har jag sovit mycket bättre så jag hoppas att det blir samma sak för sig. Jag tar av mig plåstret samtidigt som jag går och lägger mig vet inte om det för någon skillnad när på kvällen man tar av det. Nu får vi gå nästa dag till mötes och jag hoppas att du får sova litet bättre inatt.

Tack Tant grön! Ska kolla in

Tack Tant grön! Ska kolla in sidan och få lite inspiration =)

Julängeln ja det är verkligen en period av torka här i loggen, men jag har en känsla av att det vänder efter nyårsafton haha. Men det är nu som jag är i början av rökstoppet som jag hade behövt att alla är inne och kommenterar. Men det hjälper att bara skriva av sig också!

Viljans triumf tack! =)

Elisabeth51 kul att sömnen återgår till det normala efter en tid!

Kram alla1

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se