Helg och utmaning

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Igår kväll var en utmaning. Jag vill kunna leva mitt vanliga liv trots att jag är rökfri.

Drack två glas vin hos vän. Jag drack medvetet inte mer för att tappa omdömet. Mina vänner har också slutat röka sedan länge så jag blev inte frestad av någon annans rökning.

Dock är alla minnen vi har involverade av rökning, kändes märkligt att inte röka när jag var där. Rökningen har varit en så stor del av mig och min identitet i över 16 år.

Däremot är jag förvånad över hur snabbt ingen lägger märke till att jag faktiskt slutat, som om det vore en självklarhet. Bara jag som är medvetet om hjärnspöket konstant!

Tror det uppskattas starkt att jag inte stinker rök. Känner mig STOLT att jag klarade utmaningen med fredag, vin och vän (UTAN cigg)!

Idag är en ny dag (dag 8) med plåster. Ska klara den också :)

Kommentarer

Känn dig stolt och kämpa på.

Känn dig stolt och kämpa på. Det kommer att bli bra bara man är envis och ger sig sjutton på att det ska gå. Vi måste klara det här, finns ju egentligen inget positivt med rökningen (fast visst är det svårt att se detta när röksuget är stort).
Håller med dig om att ingen lägger märke till att man har slutat röka, själv tycker man ju att alla skulle märka att man inte längre lämnar de andra för att gå ut och röka, konstigt egentligen.
Nu kämpar vi på och klappar varandra på axeln. Ha en bra lördag,

Håller med till fullo! Finns

Håller med till fullo! Finns INGET positivt med att röka. Det ända jag kan komma på är de "naturliga" pauser i vardagen man unnade sig varje timme. Just nu vankar jag av och an och har inte funnit min nya roll som icke rökare. Mina pauser tillägnas google att läsa på om nikotin och fylla på kunskapsbanken. Bara det är i sig märkligt nog en trigger att bli röksugen då jag läser om just rökning, men jag påminns konstant om dess negativa hälsoeffekter och skulle inte få för mig att röka igen. Idag är en ny dag, lycka till! =)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se