12 timmar med plåster

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

12 timmar utan plåster. Det har inte varit lätt. Hela dagen har jag längtat efter cigaretter och att få gå ut på balkongen och röka. Ta en härlig paus och se ljuset ute. Jag var inte sugen på att gå en promenad så det var inget alternativ även om det säkert hade gjort mig gott. Jag känner mig befriad men ändå stressad över att rutinen i vardagen rubbats.

Brukar vara en hungrig person men då har jag kunnat ta en cigg istället. Nu så har kag mumsat i mig allt möjligt hela dagen. Vill inte gå upp mer i vikt då jag själv redan anser mig behöva gå ner lite.

Känner mig allmänt orolig vilket jag anser märkligt då jag får i mig nioktin via plåster och borde sakna sug. Är det bara vanan som är så STARK?

Usch hur ska detta gå.. To be cobntinued..

Kommentarer

Hej! Du ska inte va

Hej!
Du ska inte va orolig,men glad och optimism och stolt över ditt beslut för att du försöker sluta röka..
Om du börjar med nikotinplåster så kroppen i sin tur får in nikotin,ett tag efter,till slut du ska sluta också med nikotin plåster,fortfarande jobbigt med att göra nytt försök för att befria din kropp fr nikotin.
Är du bestämd,starkt motiverad??sluta tvärt / cold turkey .
Tänk på att processen/sluta röka är i stort del psykiskt utmaning,vanan är bara en psykologisk längtan efter cig-
Kämpa på..

Tack för svar viljans

Tack för svar viljans triumf!

Jag vet att det blir svårt sedan när jag slutar med plåster men det verkar vara den enda möjliga vägen just nu. Har svårt att sluta tvärt då jag har mycket att fokusera på i vardagen och inte har den fulla kraften att sluta rakt av!
Jag kämpar med att jag vill sluta och samtidigt vill fortsätta. Cigaretten har varit en stor del av min identitet och är det ända jag minns och vet sedan tonåren. Jag kämpar med att finna mitt nya jag som rökfri.
Det som får mig att sluta är att jag gör något åt min medvetenhet för en gång skull, om att cigaretter är ett gift, en lömsk drog och som suger ut mitt liv både kroppsligt och ekonomiskt.
Slutar för att kunna leva!

Jag har läst din logg och tycker du är grym som slutat! Bra jobbat!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se