Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jävligt irriterad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hallå alla nikotinslavar hehe.Ny här och tänkte dela med mig av ett liv i förgiftningens tecken.Efter ca 30 års kedjerökning så slutade jag i samband med en dubbelsidig lunginflammation som resulterade i Ambulans och 3 dagar på intensiven med intravenös antibiotikabehandling.När jag kom hem efter de dagarna så fick jag käka antibiotika full period ut som brukligt.Första tiden var enkel pga riktigt risig hälsa av sjukdomen.Men efter att det började bättra sig med lungorna kände jag många positiva tecken i kroppen.Efter ca 4 månader utan ett drag på någon cigg och en hel del promenerande kände jag mig lite halvt alert i kroppen.Så en dag var en polare på besök och en tur i skogen stod på agendan,han hade lånad ryggsäcken av sin bror och när kaffet var på gång i skogen ramlade en torr cigg ur ryggsäcken och PLÖTSLIGT så var min hjärna fixerad vid denna cigg.Kompisen hade jag inte sett på över 1 år för han har flyttat ca 80mil från där jag bor och hade inte någon info kring min aktuella rök situation.Så jag tog den ciggen och sen har jag sugit i mig en ask om dagen efter det i ca 1 månadstid nu efter att hållit upp 4 månader utan några nämnvärda känningar vare sig med hosta eller humör,använde heller inte några substitut.Alltså jag tappar ju helt hoppet för att testa igen nu!!!! om det är så lätt att trilla in i nikotinets tecken efter en torr gammal cigg så får jag isolera mig från världen resten av livet för att undvika allt från fimpar till tobakshörnor.Det är ju otroligt vilken klockren balans som skapats i dess cancer pinnar att man bara kan få skallen att bli så fix vid tanken att ta sig ett bloss.Den här gången är jag helt tvärt om..extremt röksugen och har lust att kasta ut både tv/dator och mig själv genom fönstret.Någon mer som känner igen stuket på humör?
Ha det fint här inne på er...

Kommentarer

Hej! Jag har ganska nyligt

Hej!
Jag har ganska nyligt slutat med snus för första gången på allvar, och jag vet inte hur det kommer kännas om ett par veckor, ett par månader etc..

Men jag tänker att det farliga är ju just att det är så himla himla lätt att bara skita i det hela och börja igen. Det är SÅ lätt. Och sen är det lätt att sluta igen också, så det kan man ju skjuta på i en evighet.

Jag blir också förbannad. Men det jag gör är att rikta ilskan mot det satans snuset. Hur dum skulle jag inte se ut om några äckliga prillor vann över mig? Är jag svagare än lite paketerat nikotin???

Så mitt ödmjuka tips är att använda ilskan. Jag gör samma sak när jag ska springa (hatar att springa). Spåret är inte bättre än mig, tänker jag, och så vinner jag :)

Tobaksbolagen är inte bättre än dig, de äckliga cancerpinnarna är inte bättre än dig, låt dem inte vinna över dig, för guds skull! <3

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se