Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Återfall

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja jag föll igen.... Att cigg ska vara så svårt att låta bli! Fattar inte varför...
Börjar fundera på det där med champix(?)... Ni är väl några med erfarenheter av det?
Är så otroligt påverkad av abstinensen så fort jag slutar och sen har jag en depression som kommer och går som gör att jag flyr till nikotinet för tröst.... Korkat men har inte hittat en flyktväg som funkar lika bra än.... :)
Men nya tag plåster på... Gymkort under utredning... Träning ska ju vara bra säger dom som vet... :/

Kommentarer

Hej! Jag är på min 5:e vecka

Hej! Jag är på min 5:e vecka med champix och har varit nikotinfri i 21 dagar. Har provat sluta tidigare med nikotinhjälpmedel men det fungerade inte. Anledningen till att jag börjat med nikotin igen har varit för att jag känt mig så otroligt trött och deprimerad och inte orkat med det och därför börjat igen. Jag upplever det annorlunda med champix. Abstinensen är där men jag känner mej starkare mentalt och mer beslutsam att inte börja igen. De första dagarna var riktigt jobbiga men sen har det gått bättre och bättre. Jag är otroligt trött emellanåt och lite deprimerad men inte alls på samma sätt som de andra gångerna jag slutat. Denna gången känns det mer ok att må kasst och att jag mentalt kan ta det på ett annat sätt. Jag tror faktiskt att jag har slutat för sista gången. Lycka till :)

Jag som tål det mesta mådde

Jag som tål det mesta mådde inte bra av Champix, och jag har hört samma sak från många. Däremot tycker jag Zyban är superbra. Inget nikotin där heller och man tappar smaken av nikotinet inom en vecka nästan. Jättebra.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se