Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

2veckor+1

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

2veckor har passerat, och det har aldrig varit så lätt tidigare. Börjar bli kryare vilket känns skönt. Har haft stor blandning av egna juicer i helgen och de har fått lufta i några timmar och nu ska de få stå och lagras. I USA är de inne på att hota ta bort färdigblandade smaker, i så fall skulle det bara lämna folk kvar med tobakssmaker. När man började konvertera så var ens första tanke att köpa tobakssmak men de är inte särskilt goda när man sen provat fruktsmaker och bakverkssmaker. Anledning till att många lyckas är för att det finns många smaker, alla kan hitta någon de gillar. De borde bara se på nikotintuggummi som även de finns i olika smaker. Nä det är mystiskt hur det resoneras kring detta. Med då känns det bra om man kan blanda själv.
Ha en trevlig söndag alla!

Kommentarer

Oavsett vilken metod vi

Oavsett vilken metod vi väljer för attt sluta röka, lyckas man för att man VÄLJER att inte röka cigaretter. Inte för att det finns juicer i olika smaker eller nikotintuggummin i olika smaker. Om det handlar om smaker - kan vi ta en god juice att dricka, och om det handlade om dofter kan vi tända ett värmeljus.

Du röker inte cigaretter för att du VÄLJER att låta bli att röka cigaretter. :-) Ha det gott

Detta skrev jag för att jag

Detta skrev jag för att jag tycker du ska tillskriva dig själv, ditt val och ditt beteende credit för att du inte röker cigaretter snarare än tillskriva objekten du använder.

https://www.washingtonpost.co

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/fda-chief-calls-youth-use-of-juul-other-e-cigarettes-an-epidemic/2018/09/12/ddaa6612-b5c8-11e8-a7b5-adaaa5b2a57f_story.html?utm_term=.1484e2ba8c89

@juntro du har en poäng i

@juntro du har en poäng i det, det borde man alltid göra :) Men jag antar att det är lätt att se det på en sak snarare än egna valet när man inte lyckats tidigare. Ska försöka ha det tänket :)

@PEB: Artikeln var låst så

@PEB: Artikeln var låst så kunde ej se. Var det den om att de har 60dagar på sig att visa att inte ungdomar köper deras produkter? Undrar varför de inte ställt samma krav på tobakscigaretter?:) Lustigt, lustigt.
Nu är Juul redan förbjudet i EU, men just den typen av cigalikes verkar vara de som gör att flest kan sluta röka. De är små och enkla att hantera, istället för att fylla på en tank med juice så finns pods med juice man lätt byter ut. Blir intressant att följa utvecklingen

Denna rapport ger en

Denna rapport ger en övergripande sammanställning av de vetenskapliga studier som utvärderat direkta hälsoeffekter av e-cigaretter. Det är inte bara nikotininnehållande e-vätskor som kan vara skadliga för hälsan utan det är även de komplexa söta smaksättningarna av e-vätskor som kan utgöra en hälsorisk, bland annat cellskador i lungor och munhåla.

Långtidsstudier visar att ungdomar som använder e-cigaretter i större utsträckning börjar röka konventionella tobakscigaretter. Det finns även flera undersökningar som indikerar att e-cigaretter inte är effektiva vid rökavvänjning.

https://www.lansstyrelsen.se/download/18.2e0f9f621636c84402724e29/1528181940235/2018-16.pdf

@Superadmin: Tack för

@Superadmin: Tack för informationen :) Är det denna som används som grund i arbetet som ni har i kontakt med de som försöker sluta röka och behöver hjälp? Det finns mycket information där, men även ny forskning som inte har tagits med. Svårt att kommentera i ett inlägg men jag ska försöka när jag får tid att visa lite ny forskning och kritik som finns till en del forskning i den där rapporten etc
Det man däremot vet att man behöver testa mer är aromerna som används i e-cigaretter (likt slutsatsen i rapporten ni hänvisar till). Nu skickar flertalet aromtillverkare in sina smaker för testning av dem vid upphettning, så man kan komma undan acetoin, diacetyl, etc som konsument. Dessutom sprids information om risker med kanelaromer och sockervaddsaromer etc, och även en del tillverkare informerar om dessa på sin hemsida. Det finns ett stort intresse av att få e-cigaretter så säkra som möjligt, och något som skulle motivera de tunga skatterna på e-juicer skulle vara om de satsades just på att genomföra riktiga studier med bra metoder och urval för att kontrollera upphettning av aromer etc som används i e-cigaretter.
Dessutom behövs det ökade krav på återförsäljare att kvalitetssäkra produkter med att de ej innehåller gifter och att de ska återkalla felaktiga produkter (t.ex om nikotinfri juice innehåller nikotin) likt andra produkter idag.

Superadmin: Tack för att ni

Superadmin: Tack för att ni skrev in det inlägg ni skrev in.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se