87

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det går en förkylning på jobbet och under ytan lurar den även på mig. Men jag är glad att jag inte röker längre för om jag hade gjort det hade jag nog haft utökade astmatiska besvär mer drastiskt än nu. Känner av lite grann men inte alls mycket jämfört med när jag rökte. Jag är på mitt 87e dygn. Det innebär att jag har 13 dygn och några timmar innan jag passerar PÄRLEPORTEN. Nedräkningen kan ju nästan påbörjas. Får se om jag bestämmer mig för ett inlägg per dag till dess att jag passerar den där vackra porten.

Jag är piggare än vad jag har varit på ett sätt (den vakna och aktiva tiden), men samtidigt mer avkopplat trött när jag borde vara det - ex på kvällen.
Jag känner mig inte fullt så stressad på dagarna som jag har gjort som rökare. Tror att jag upplever mindre stress för att jag inte behöver spendera tid med att tänka ut när och hur jag ska kunna ta mig ut och röka på ett smidigt sätt.
Jag luktar godare.
Jag känner mig mer ärlig när jag utövar mitt yrke.
Jag luktar godare.
Det går åt mindre pengar upp i rök.
Jag har lättare att andas.
Jag tror att hostan börjar lätta.
Min blodcirkulation i det närmaste återställd.

PEB: Det kändes gott med din kommentar om att jag kommer att göra det den här gången. Jag tror faktiskt det själv också. Känner inom mig att jag är mer fast i min beslutsamhet den här gången.
Ibland kommer de där tankarna som säger "Vad tror du egentligen? Det är ingen idé - förr eller senare kommer du att återgå till rökningen igen. Så har det varit hittills!" - ungefär som om det var något som bara hände utan val från mig själv, utan eget ansvar. Tankar är inte fakta och sanning. De kan komma av sådant som hänt, men det innebär inte att det blir så igen.

I can do it!
We can do it!
En dag i taget!

Kommentarer

Härligt Juntro, snart hundra

Härligt Juntro, snart hundra dagar, den här gången kommer du att ta dig hela vägen. Håller tummarna för dig att vägen din inte blir full med en massa gropar och stenar. Ända in i kaklet nu :D

Såklart att du kommer att

Såklart att du kommer att lyckas!
Du är ju van att kämpa nu. =)
Men man kan känna cravings, heter det så?
Ända fram till ett år, sedan lättar det betydligt tyckte jag iallafall.
Men som sagt, det är säkert olika.
Tycker att du är superduktig!
Stor kram till dig!
//Fanny

Juntro min vän, det är ju bra

Juntro min vän, det är ju bra om mitt pladdrande kan vara till någon nytta. Jag väntar på dig vid pärleporten.

Konstigt, det känns på något vis som vi har känt varandra ett bra tag nu.

@KlaraElvira, vi får nog

@KlaraElvira, vi får nog tänka på att bygga ut bassängen nu. In i kaklet och vidare, här blir det inte tal om en vändning.

@Fanny, blir alltid lika glad att se att du är kvar. Kram vän. Det heter inte cravings, sug kunde man kanske säga

@PEB och @KlaraElvira: Åhå en

@PEB och @KlaraElvira: Åhå en bassäng!! Som behöver byggas ut! Nä här blir det ingen vändning! Däremot tänkte jag att jag ska börja simma regelbundet. Nu när jag kan andas! :-D

@PEB: Tror vi har känt (till)

@PEB: Tror vi har känt (till) varandra över loggen sedan du slutade röka eftersom jag har gjort ett antal rökstopp genom åren, använt stress som ursäkt till sist. Nu har jag skapat andra verktyg och strategier för att få ned stressen i livet och gjort en del livsförändringar som sänker hastigheten. Så det stämmer nog att vi känner varann rätt väl i a f på loggen.

Ha ha,, tack PEB för

Ha ha,, tack PEB för rättelsen=)
Å kram tillbaka!
Å hejja Juntro!!!

Ha ha,, tack PEB för

Ha ha,, tack PEB för rättelsen=)
Å kram tillbaka!
Å hejja Juntro!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se