Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

9 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har det gått 9 dagar sedan jag rökte min sista analoga cigarett. Fortfarande förkyld, börjat fundera om det är "quitters flu" eller vanlig förkylning, är den tiden på året var och varannan man möter snorar också. Inte tänkt på cigaretter än, och man märker att man inte alls är beroende av vape på samma sätt. Det går att klara sig betydligt längre utan den än vad man någonsin gjorde utan cigaretter (särskilt på morgonen då man med cigaretter rökte direkt, sedan gjorde kaffe osv och sen rökte igen, nu gör man kaffe osv och det kan gå ganska lång stund innan). Med tanke på hur kort tid det gått sedan rökstoppet är det väldigt intressant.

Ville bara klargöra för de som tror att vapor och tobaksrök är samma sak, i vapor är det pg och vg, som används i nässprayer, astmasprayer. Människor har vana av att andas in det sedan lång tid tillbaka. Ni vet ångan som kommer exempelvis på dansgolv? Det är vg. Förutom pg och vg är det aromer som använts i mat, godis, etc väldigt länge. Det finns ett flertal företag som gör aromer som också nu regelbundet skickar in sina aromer för testning av dem vid upphettning och publicerar resultaten publikt på sina hemsidor. Köper man från dessa företag kan man garantera att man inte får i sig giftiga ämnen.
I cigaretter, dvs tobaksrök, som är något helt annat, får man i sig 4000 gifter varav jag tror det var minst 42 som är cancerframkallande.

Eftersom jag blivit väldigt obehagligt bemött här på loggen, så kommer jag inte nämna nikotin i min logg något mer. Detta för att visa att vaping även fungerar utmärkt för de som både vill sluta röka, samt sluta använda nikotin. Jag hoppas detta gör att folk kommer att skärpa sig (vuxna människor, skämmes ta mig fan!)
Jag kommer inte stiga på ert tåg (ni behöver inte oroa er), men i min vagn är alla välkomna, oavsett hur ni väljer att sluta röka

Kommentarer

Hej! Alla vägar kom/bär till

Hej!
Alla vägar kom/bär till Rom...Oavsett vad väljer man för hjälpmedel för att sluta röka,så är det individuellt val och alla hjälpmedel/ färdmedel kan leda till målet(rökstoppet).
Om du känner dig obehagligt bemött här,det är kanske pga att den metoden med att sluta röka med hjälp av vaping är rätt ovanlig i denna loggen,det är därför.
Men som jag sagt att valet är individuellt, och alla borde respektera ,samt(valet) är också ett diskussionsämnen eller diskussionsbart.
Jag har en fråga,när man slutar med vaping,hur länge man kör med de.??
Kämpa på och lycka till.

Ber om ursäkt om jag lät

Ber om ursäkt om jag lät otrevlig.Har ingen rätt att trampa dig på tårna.Gör det på ditt sätt.
Grattis till 9 dagar=)
Ville bara komma med goda råd jag också.
Inget att bry sig om..
Ha det så bra.
//Fanny

@viljans tack =) Jag tror det

@viljans tack =) Jag tror det är väldigt olika hur lång tid det tar att sluta med vaping, det beror nog också på hur länge man har rökt och hur mycket. Jag kan tänka mig att det nog tar ett år för ganska många iaf men vet inte exakt

@fanny70 tack :)

Tycker nog att du kan

Tycker nog att du kan fortsätta skriva nikotin om du använder nikotin i din vapör (eller vad det heter). Ber om ursäkt för om jag var tuff i orden och det sårade dig. Men jag tycker att du har full rätt att skriva, det är inte det. Det här inlägget var även mer informativt och det tycker jag är BRA, tack för det. (Sedan behöver inte jag tycka om allt som skrivs - jag kan faktiskt välja att låta bli att läsa om jag vill också (fast det vill jag eg. inte) *ler* Helt ärligt en bön om ursäkt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se