Ännu en sommar vid Höga Kusten

Det skall tydligen vara så att man återvänder till loggen åtminstone en gång om året, så det gör jag nu. Ja, jag lever fortfarande, badar fortfarande i tid och otid med eller utan de små barnen i både sjö och hav, simmar som vanligt i kallt eller varmt vatten allt efter årstid, glider runt på sjön i lilla roddbåten - men dyker inte ner i Bottenhavet från motorbåten. Jag lärde mig nämligen aldrig att köra den och nu är det lite för sent, för jag skulle aldrig våga åka med mig som skeppare, hellre stannar jag på stranden. Någon rökande änka blev jag som tur var inte heller, för mannen klarade även den senaste canceroperationen med livet i behåll, men några båtutflykter är tyvärr inte längre aktuella. Men det glr ingenting, det finns så mycket annat kvar i livet, som man kan göra. Skriva på loggen, t,ex., fast man har inget att komma med, åtminstone inget som skulle underlätta livet för alla, som fortfarande kämpar mot röksuget.
Det har jag gjort, ända fram till slutmålet, det hägrande, dessa 1000 dagar plus lite till, bara för att nå fram till GIGANTEN, denna svårerövrade titel. Efter det blir man inte längre vanerökare, tror jag. Fast jag vet inte, jag kan ju bara utgå från mina egna erfarenheter.
Nu läser jag på loggen, att PEB har blivit Gigant! Grattis! Eine Zigarre vielleicht? Inte då.
Klara Elvira - inte en tanke på att bli rökare, aldrig någonsin. Hälsning till dig!
Juntro - kämpar som vanligt ensam på loggen hela sommaren. Och nu har du lagt till motion.
Det skulle jag aldrig klara, att vara periodare, men det gör du. Beundransvärt.
Malinmyra - visst är du Malin från förr i tiden, eller? Hur går det med bastun vid älven?
Tinttu - aldrig att vi skulle tappa bort varandra.
Vilka mera såg jag vid genombläddrandet? Lika bra jag skickar en hälsning till Er allihopa.
Hur jag själv har det med rökningen? Samma som förra året, det har permanentat sig, jag kan men måste inte. Jag verkar vara den typiske måttlighetsrökare som känner sina gränser och aldrig överskrider dem. Sanningen att säga - aldrig VÅGAR överskrida gränsen för jag kanske inte skulle klara av att återvända. På samma sätt som jag aldrig vågade ta ett bloss på väg till mitt mål - att bli fri från "måste ha en cigarett" behovet.
Så håll Er ifrån frestelsen, ända tills ni är helt säkra, att ni inte behöver nikotin för att klara livet.
Hälsning, Gesine

Kommentarer

Hej Gesine, jo jag undrade

Hej Gesine, jo jag undrade nog vad som hände med dig. Kul att det går bra. Vi hade faktiskt en relativt bra tid tillsammans här på loggen. Sitter igen på tomten på Öland och dricker ett glas vin efter dagens hetta, sonen delar ut spelkort och hunden ligger under bordet.

Alles ist gut.

Gesine! Jo jag har varit lite

Gesine! Jo jag har varit lite sommarperiodare vad gäller loggande. Just nu 7 veckor utan cigaretter och nikotin och känner mig otroligt mycket mer övertygad om att "this is it". Mål 1 Pärleport. Mål 2 Var det En Lysande det hette och så Gigant så småningom, japp. NÅN gång ska det gå och jag tycker att det bör vara denna gång. Japp!

Japp Juntro

Japp Juntro

<3 alltså, livet på loggen <3

<3 alltså, livet på loggen <3

Hallå där Gesine; vad roligt

Hallå där Gesine; vad roligt att se dig och att livet tuffar på. Också "puffar på" om jag förstår det rätt. Skulle ju själv inte klara det, tror jag. Vågar inte chansa i alla fall, utan travar på i mitt rökfria liv; det blir fyra år i oktober. Helt otroligt faktiskt. Det har löst sig hyggligt bra med jobbsituationen nu och vi har äntligen hittat ett hus att köpa, är mitt upp i processen med allt vad det innebär. Ett 50-talshus som ligger en bit upp längs foten av högsta utsiktspunkten...i ett eldorado av små naturreservat och vandringsleder. Gång -och cykelavstånd till sjön, har testat ett par fina badställen, så det kommer att bli fint bara vi kommer på plats.
Ja, jag kikar ju in här då och då, men det blir oftast inte sagt något. Passar därför på att säga grattis till PEB och hej till er andra som råkar se detta.
Ha det så gott, kram Norna.

Åh Gesine, vad roligt att se

Åh Gesine, vad roligt att se dig! Det är Malin med bastun. Malin som även föll dit efter nio långa månader sist och nu startat om på nytt, även med nytt konto då jag ej kommer in på mitt gamla längre :)
Måttlighetsrökare, ja det var då attans. Själv har jag tyvärr (?) ej ngn karaktär för det. Tydligt bevisat antalet ggr, även om jag så önskar. Beroendepersonligheten i mig sitter visst för djupt rotat. Men kanske unnar mig en cigarett då jag går i pension, om suget då finns kvar :)
Bastun är kvar och nu har jag även köpt mig en helt egen stuga med utebastu. Dock ingen utsikt över älven, men tystnaden och ensamheten är det inget fel på. Jag renoverar och knåpar i min egen takt. Underbart är det!
Och du har som vanligt MYCKET att komma med. Att du överhuvudtaget ens kommer ihåg oss kämpar, värmer oerhört. Lyser upp bloggen som på den gamla goda tiden, ser oss och får oss att bibehålla vår kämpaglöd. Med dig är man aldrig en i mängden, det är en fin och väldigt uppskattad egenskap du har där.
Nu vankas det dock höst snart och badandet tar väl slut, antar jag. Men ni brukar väl ha riktigt fina jular med barn, julbak och allt som hör där till. Det är ju en fin årstid, det med. Jag längtar nästan efter denna varma sommar. Och då är det väl för kallt för att det ska vara mysigt att måttlighetsröka, tänker jag ;)
Stora kramar till dig!

Det tog ett tag innan jag

Det tog ett tag innan jag loggade in och fick se detta, har tänkt på dig, och är glad att se att det är bra med dig. Ha det bra där uppe och och jag är fortfarande rökfri och kommer fortsätta som det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se