Jag fyller 3 veckor nikotinfri!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Även om jag borde vara glad och stolt över mina 3 veckor som nikotinfri så känner jag mig ganska så likgiltig. Dessa dagar har verkligen varit riktigt tuffa! Efter dagar av analys av mitt liv förstår jag nu att likgiltigheten, sömnbesvären, nedstämdheten, humörssvängningarna, huvudvärken osv osv inte beror på abstinensbesvär. Jag kan inte heller skylla på röksuget. Det är liksom fysiskt omöjligt för kroppen att känna abstinensen vid det här laget, min hjärna vill gärna koppla allt negativt och minsta lilla tecken med röksug nuförtiden.

Nu i veckan har jag börjat arbeta igen efter flera månaders sjukskrivning för utmattning. Det är inte så konstigt att psyket reagerar på detta. Tidigare har jag lugnat min stress med cigaretter, men det kan jag inte längre. Jag har alltid hanterat stress eller dåligt mående med cigaretter. Och uppenbarligen har det aldrig lindrat varken min stress eller mående på sikt,

Jag ska försöka hålla mig till mina strategier nu, först lite powernap och sedan intervallträning. Fastän kroppen skriker efter att bosätta mig i sängen just nu.
Och jag tar emot era tips, jag har börjat läsa om boken "Äntligen icke rökare", den hjälpte mig innan och jag behöver påminna mig lite och motivera mig om livet utan cigaretter. Och snart är det faktiskt en månad rökfri. Vem vill bryta en sådan räkning?

Kommentarer

Exact vem vill bryta den

Exact vem vill bryta den räkning? Du har varit så bra på att fokusera och planera för din nikotinfrihet och jag har fått inspiration och motivation när jag läser din logg! Jag kämpar själv mot depression som till en viss del förvärrats av rökstopp men jag tänker ju att jag vill sluta och har ingen lust att börja om från början och lida som jag gör nu fast det blir bättre och bättre för varje dag eller hur? Nikotin får oss att må bra rent psykiskt då den gör att hjärnan frigör dopamin och annat, grejen är att hjärnan är anpassningsbar och vi kan ersätta ett beroende som är väldigt dåligt men något bättre ( träning tex) håll ut och jag hejar på dig!kram Hiba

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se