23 dagar rökfri, 20 dagar nikotinfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej alla duktiga icke-rökare!
Jag har slått flera personliga rekord!!!!!! Passerat vecka 3 som rök/nikotinfri, jag har aldrig varit utan cigaretter/nikotin så här länge på 14 års tid. OCH jag har slagit personligt rekord i löpningen. För att jämföra så sprang jag 1 km för 2 veckor sen på 8,40 min, i förrgår sprang jag 1 km på 6,10 minuter. Efter att endast löptränat vid 5 tillfällen så har jag lika bra kondition nu som för några år sedan då jag tränade regelbundet med just löpning. Förstår ni skillnaden? Helt GALET hur m ina lungor varit påverkade av cigaretter!

Jag har nu nya mål i livet förutom att förbli rökfri. Nya mål hjälper mig att få bort fokus från röksuget som nästan blir ett beroende i sig. Mina nya mål är att komma i form, bli av med all övervikt, äta hälsosamt och utveckla min löpning. Min dröm har i flera år varit att springa milen på 1 timma så det ska jag uppnå. Ska sätta upp flera delmål på vägen för att nå drömmen och sätta all min fokus på det istället för att tänka på cigaretter. Ingenting känns omöjligt nu när jag lyckats att bli rökfri!

Negativt nu dock är att röksuget är extremt högt fortfarande. Har tillbaka känslorna att ingenting känns roligt utan cigaretter. Jag får svettningar och stickningar. Enligt alla dessa listor på internet står det att abstinensbesvären ska ha upphört helt efter 21 dagar, för mig känns det som att det nyss uppkommit. Eller så är det bara mina tankar och vanan som spökar? MEN, inga cigaretter eller nikotin för min del. Det ÄR slut för alltid med det.

Ha en bra dag och var STOLT ÖVER DIG SJÄLV!!

Kommentarer

Vilken tydlig disciplin du

Vilken tydlig disciplin du har!!??när du ta fram hela tiden vinster och positiva resultat.
Viktig också att din karaktär(efter rökstoppet)kan styra inre dialog när man bli supersugen..
Bry inte dig mycket om saknaden till cig-det är rätt vanlig,självklart det är jobbigt,men blir lättare när man förstår att röksuget kör med flera försök/per dag för att få dig tillbaks och alla rökare som fimpat,den blir aldrig trött.
För mig,flera rökfria månader har gått,fortfarande saknaden finns till not,(cig-kanske??)
Kämpa på!!du kommer att lyckas och nå målet.

Hej Jezzz, det går ju var

Hej Jezzz, det går ju var nöjd med det. Om vi tittar lite framåt nu så kommer du att märka att det som en gång var ett tryck att röka hela tiden kommer att börja gå i vågor. En är det kanske för tidigt, men det kommer. Om 10 dagar har du fixat en hel månad. En hel jävla månad!

Läs boken en gång till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se