Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Champix

Igår rökte jag inte och snusade 20 prillor.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Jaha, då var man här igen. Känns som om hela livet handlat om att försöka sluta röka, snusa eller sluta med Nicorette. Nu har jag nog nått botten då jag är den enda jag vet som båder röker, snusar och tuggar nikotintuggummin. För några år sedan höll jag upp i 5 år med läkemedlet Zyban. Sedan 2 år är jag tillbaka i nikotinhelvetet. Under dessa 2 år har jag gjort några försök att sluta som hållt allt från 1-10 veckor, inte längre. Idag fick jag nog och fått utskrivet Champix. Samtidigt är jag rädd då jag läst om alla biverkningar men å andra sidan kan inte fortsätta såhär. Jag undrar om någon slutat med hjälp av Champix och vill dela med sig av sina erfarenheter. Ska gå iväg på lunchen och hämta ut dom.

Kommentarer

Bra beslut! Jag använde

Bra beslut! Jag använde Champix de första veckorna och det är effektivt. Illamående var den biverkning jag kände av. Viktigt att ta i samband med att du äter.
Jag kunde inte trappa upp i styrka så jag fortsatte istället med de svagare. De funkade bra på mig. I och för sig är jag rätt liten så den svagare passade mig nog bättre. Nåt annat än illamående märkte jag inte av och det var ändå hanterbart. Gjorde mig bara än mindre röksugen ;) Snart 2 år sen jag slutade och aldrig mer! Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se