Panik!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag har verkligen varit skonad från det här jäkla suget, har mått dåligt på flera anda sätt. Värst var dag 2-3 som rökfri, dag 2-3 som nikotinfri. Och idag!!!? Dag 16 som rökfri/13 som nikotinfri. Vad i helvete! Från ingenstans kräver mitt inre att bli stillad, saknar känslan av att dra ett djupt halsbloss. Jag försöker blocka tankarna, varför plåga mig i onödan? Men suget ligger liksom inte i tankarna, det känns som att suget ligger i halsen och i hjärtat?
Det står ju att suget tar 21 dagar att helt upphöra men att det kan komma tillbaka egentligen livet ut få gånger. Jag måste vara vaksam här. RökarJezzz är inte rationell, rökarJezzz kommer vilja röka hela paketet, köpa nytt och fortsätta. Det har jag redan bevisat för mig själv efter alla dessa gånger jag slutat och ”bara skulle ta en enda cig”. Gaaaah, är fortfarande i tryggt förvar hemma så oroa er inte. Det blir inga cigaretter idag. Men jag lider nåt så fruktansvärt..

Kommentarer

över tre rökfria månader har

över tre rökfria månader har gått hos mig,saknaden till not finns fortfarande,inte till cig,men bara på kvällar..Jag vet att det är bara psykiska vana.
Svåraste är när man hamnar i diskussionsfrågor om varför man sluta röka,detta händer när man är supersugen,här motivationen är din trygghet..Det hjälpte mig mycket, med att läsa bloggar om rökning,man känner inte sig ensam.När sånt röksuget påträffad,försök med att va aktiv,gör vad som helst för att komma undan,du klarade det superbra i flera gånger,du kommer att klara av det nu oxo,låt inte röksuget avgöra resultat,du kan det.
Kramstöd,kämpa på..

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se