Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hej igen.

Igår rökte jag 4 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!
Är tillbaka på denna sida.
Har kämpat med att sluta röka under flera års tid och idag är jag 29 år. Har rökt sedan jag var 15 och även hunnit med att börja snusa mellan varven.
Jag har provat champix, vilket har funkat superbra när jag tar de som jag ska.. Men efter avslutad behandling har jag börjat om. Skulle behöva ha det under flera år och inte månader som det egentligen skall vara..
När jag har fallit dit igen mellan mina rökfria perioder så har det varit pga stress, oro eller ångest.
Jag får egentligen mer oro och ångest av att röka eftersom att jag ser riskerna på sikt och jag kan inte se mig själv som en rökare livet ut, så detta måste jag fixa!
Jag jobbar inom vården och vill själv inte hamna där pga rökning, så att verka för ett friskt långt liv är något som motiverar mig.
Nu har jag köpt massa nikotinläkemedel och känner att det är dags.
Funderar på att kartlägga stressorer för att på så sätt förebygga återfall.
Hur gör ni?

Mvh/ C

Kommentarer

Klockt beslut med att sluta

Klockt beslut med att sluta röka.
Viktigt att man förbereder sig,när man är förberedd och bra motiverad då är dax att bestämma om en startdatum för rökstoppet..
Jag själv tror inte att cigg-löser något problem alls,men i sig cigg-är ett hälsobesvär,eller en bluffmakare..
Jag själv valt (Cold turkey),man kämpar bara för en gång.
Du kommer att klara det, oavsett om man väljer att fimpa med hjälpmedel eller utan,bara bestäm dig..Resan är lite svårt i början,speciellt svårt för de som fimpa (Cold turkey),i första 3-4 veckor.
Lycka till.

Åh vad kul!!! Grattis till

Åh vad kul!!! Grattis till ditt beslut!! Känns som att det lika gärna kunde varit jag som skrev. Vi började ungefär vid samma ålder och vi är nästan lika gamla. Min morot var just att jag inte vill vara rökare livet ut och vara den som är efterklok. Ville sluta i tid innan man drabbas av någon allvarlig sjukdom. Om 15 år, då vi är 44 år har riskerna för cancer, hjärtajukdomar etc helt eliminerats. så att sluta nu ger vi vår kropp tid att läka! För mig hjälpte dock inte det här snacket till en början, alla vet om riskerna med rökning men man gör det ändå.
För mig kändes det till slut att nu får det fan räcka. Hade varit inne här för 3 år sen och försökt att sluta, då insåg jag att mitt återfall med bara en enda cig blev till 3 års rökande. Jag vill rekommendera att läsa Allen Carrs bok äntligen icke rökare. Den är magiskt! Denhar hjälpt mig så mycket med det psykiska. Tro på ett liv som icke rökare, ALLA kan sluta röks! Fundera också på om du inte ska strunta i nikotinhjälpemedel, det är nikotinet din kropp egentligen är beroende av. Det är inte lång tid av ditt liv man behöver ”lida”. Läs boken ovan, och det hjälper med förståelsen att inte ta nikotinhjälpemedel,

Lycka till!!!! Och skriv här ofta, alltid skönt med en sluta röka kompis här som motoverar och inspirerar!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se