2 veckor rökfri & 11 dagar utan nikotin

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I did it! Varje vecka är ett mål, tidigare var det varje timma, sedan varje dag. Nu räknar jag veckor!

Hela helgen har vi bara varit ute på grund av det fina vädret. Jag känner ju av att det är någonting som inte finns med, något saknas hos en och klart det är vanan att tända en cigarett. Samtidigt njuter jag! Som när vi är inne i affären tänker jag; och där sparade vi in 108 kronor. Eller möjligheten att kunna njuta på vår fiske tur, på stranden och på grillkvällen utan panik att ciggen skulle ta slut. När vi åt tacos i lördags brast jag ut i att det var fasen den godaste tacosen jag ätit, smakerna var så intensiva. Även om det var samma gamla recept på tacos vi gjort varje vecka i flera år (dock inte de senaste 3 veckorna). Luktsinne har deftinitift förbättrats, jag kan känna lukten av en rökare på mils avstånd. För en vecka sen ville jag att varenda rökare skulle blåsa på mig, älskade doften. Nu mår jag illa av doften, får ont i huvudet och mår illa bara av tanken att röka. Fyfan vad det stinker, har alltid aldrig tidigare förstått det. Jag sover bättre och jag mår bättre! Enda nackdelen är att jag fortfarande har humörsvängningar, men jag o sambon pratar om det och jag hoppas att han står ut.

Jag känner mig nästan bortskämd när jag skriver hur bra allt här när jag ser hur många andra kämpar. Det sjuke är att jag slutat MÅNGA gånger, och alla gånger har varit Ett rent helvete. Abstinensbesvär gånger 10, noll sömn, ledsen konstant, svettningar konstant, uppe i varv konstant, osv osv. Visst har jag haft sbstinendbesvär och det har varit rikrigt tufft stundtals denna gången med, men;

Jag känner att den största skillnaden denna gång var dels att jag läste Allen Carrs bok, den fick mig att tro på livet som icke-rökare. Mitt tankesätt förändrades och jag tillåter mig själv fortfarande inte att vilja ta en cigarett, det är bara punkt slut där! Jag var förberedd på de värsta abstinensen jag tidigare upplevt och tänker hela tiden att det blir inte värre än så här, det kan bara bli bättre. Att jag slutade med nikotin så snabbt tror jag också haft en inverkan på att få bort tänket att jag måste döva något inom mig. För mig blev det samma sak som att röka, aldrig tidigare när jag slutat har jag vågat sluta med nikotin. I höstas var jag utan cigg i 3 veckor, hela tiden med tuggummi.

Så, läs en bok, aktivera dig, tänk positivt, det går att vara en icke rökare och må bra!! Och kom-ihåg, det blir inte värre än såhär, det kan bara bli bättre!!

Kommentarer

Super bra att du uppdaterar,

Super bra att du uppdaterar, jag får styrka när jag läser din logg!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se