Ångest

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag vaknade idag med värsta ångesten, var på väg att skjukskriva mig och bara stanna under täcket! Tur att man har barn som ska lämnas i skolan! Jag har ett ganska stort sug men jag vet att det går över snabbt och att det är bara och härda ut!!! När blir man bra? Har ni tips på hur hantera ångesten?

Kommentarer

Bäste Hiba som kämpar och

Bäste Hiba som kämpar och vill inte ge upp..
Man få för tillfälligt ångest efter rökstppet det är ofta normalt..Men långvarig ångest som kan utveckla depression pga abstinensbesvär då är det inte bra..
alla medlemmar i loggen har skrivit senast mycket tips om hur man hantera abstinensbesvär och röksuget..Man känner sig efter rökstoppet att drabbas av psykisk ohälsan,men den går över..för mig själv upplevde den ångest i 4-5 veckor..Men som sa att den går över..Gör not åt saker,tänk på att rökstoppet är en förändring/återställning som berör hela kropp(psykisk och fysisk).
Gå en promenad,bada om det är möjligt, gör något nytt, vad som helst som inte förknippas till din rökning..Du har ingen ångest,det är bara kroppen agerar så när den få inte in nikotin längre..agerande tolkas som ångest..
Om du upplever den mycket svårt,vill du fortsäta rökfri,då är no bättre att ta kontakt med non rökavvänjningen i ditt område.
Allt kommer att bli bättre,lycka till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se