Ännu en dag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

En rökfri dag till, skönt. Det har varit lugnt hela helgen men plötsligt i em fick jag ett ryck. Ville röka! Försökte komma underfund med vad som hände - och kom fram till att jag egentligen var hungrig! Tog en macka och sedan tänkte jag inte på cig mer. Så det är viktigt det här med att äta när man ska och behöver. Jag är lite orolig för morgondagen. När jag är hemma är det lättare, jobbet är lite svårare. Vid 3-tiden på eftermiddagen brukar jag få ett sug. Då har mina rökfria kollegor gått hem och jag är ensam. Ingen ser vad jag gör och jag kan röka om jag vill...De gånger jag har tagit återfall har varit precis då. Ska fundera ut någon bra strategi för att klara mej igenom den tidpunkten.

Kommentarer

Det är som du säger, man

Det är som du säger, man måste äta, men tänka på vad man äter. Det är lätt att det blir lite onyttigt har jag märkt, måste ju hålla vikten så gott det går. För mig är det tvärtom, det är jobbigare hemma, så mycket vanor som ska jobbas bort. På jobbet har man varit i minoritet tidigare (bara två till som röker) så nu tillhör man majoriteten och det känns bra. Det är väl bara o stå ut, snart blir det bättre.

Allt det här e så sjukt m

Allt det här e så sjukt med tänkadet fram och tillbaka. Ena stunden ska man aldrig mera röka å sen andra stunden skulle man göra vad som helst för att få röka. Ena stunden sitter jag å nuter av att jag mår bra, andra..... (har tandvärk tror jag) Så det blir att ringa imorgon : - ( är det något som triggar mig att röka igen så är det verkligen att behöva gå till honom tandläkaren . Och så sitter han där nikotin terroristen och säger... Vad var det jag sa till dig det blr rotfyllning då du skulle gjort som jag sa då hade det aldrig hänt .... Rök nu !!!! Vi kämpar på ändå, vad är väl tandvärk mot KOL , lungcancer, ... ! Kram Lotta

Härligt Lena att du är på

Härligt Lena att du är på det igen märker hur du har viljan och hur du verkligen vill sluta med detta rökande
har själv varit där förra gången jag förskte sluta röka... jag smygrökte för mina arbetskamrater... gick långa promenader på rasterna och hittade ett ställe där jag fick röka i fred... hmmm som man hållit på vilket behov och begär detta rökande har... Kämpa på lena kämpa på
KRAM!!!!

Jag försöker att äta var

Jag försöker att äta var tredje timma..
och inte godis..*ler*
Men hela förra året ändrade jag hela min kosthållning och gick ner 30kg..
så för mig är det här.. finalen på en "liten" förändring av mig själv..
och jag kan av erfarenhet säga att det är superviktigt att alltid hålla blodsockret på en jämn nivå..
(jag gick upp massor i vikt efter en olycka, satt en lång stund i rullstol, men nu är den och vikten+ ciggaretterna borta..*jätteflin* nu är det "bara" det ljuva livet kvar.)

Inga funderingar på att tjuvröka.. vi ska fixa det här..
jösses kolla in hit, så ska jag ge dig ett gott pepp och en kram i farten.. =))

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se